Close button

Нові рейтинги, умови для локдауна, подорожчання в АТБ - головне за 16 березня

Нові рейтинги, умови для локдауна, подорожчання в АТБ - головне за 16 березня

Політичні рейтинги Зеленського і "Слуги народу" виросли, Степанов озвучив умови для введення локдауну, в АТБ прокоментували подорожчання продуктів, у Франції виявили новий штам коронавірусу, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 16 березня - читайте далі.

Соціологічна служба Центр Разумкова провела дослідження електоральних уподобань українців на березень 2021 року. Тільки 4 політичні партії змогли б подолати п'ятивідсотковий бар'єр для проходу до Верховної Ради. Це "Слуга Народу" - 26,5% серед тих, хто визначився; "Європейська солідарність" - 20%; "Опозиційна платформа - За життя" - 18%; ВО "Батьківщина" - 9%.

Крім того, за даними дослідження Центру Разумкова, чинний президент України Володимир Зеленський залишається лідером рейтингів - він набирає 27,9% від виборців, які визначилися з вибором. Його найближчі конкуренти: Петро Порошенко - 20,3%, Юлія Тимошенко - 10,5%, Віктор Медведчук - 8,3%, Ігор Смешко - 6,7%, Володимир Гройсман - 4,4%, Дмитро Разумков - 4%.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив , що жорсткий карантин у всій країні варто чекати тільки в тому випадку, якщо в "червоній зоні" опиняться 50-70% областей.

Компанія "АТБ-маркет" має намір зберегти ціни на товари першої необхідності на нинішньому рівні. Такою заявою торговельна мережа прокоментувала недавню інформацію про підвищення цін. Також компанія акцентувала увагу, що всі магазини працюють в штатному режимі, а склади мають достатню кількість товарних залишків.

Дідусем 8-річної українки Мілани Маханець, яка потрапила в скандал через стосунки з 13-річним блогером Пашею Пай, виявився Сергій Шумейко - головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Незважаючи на кризу через пандемію COVID-19, Україна виконала план наповнення державного бюджету податками. Найбільше в цьому взяли участь компанії "Нафтогаз" (101,9 мільярда гривень + 40 мільярдів у вигляді дивідендів), "Укрнафта" (48,2 мільярда гривень), "Метінвест" (22,1 мільярда гривень).

Комунальна корпорація "Київавтодор" оголосила тендер на реконструкцію вул. Андріївської в Подільському районі Києва. За вулицю протяжністю 545 метрів очікувана вартість становить 47,91 мільйона гривень.

У Франції виявили новий штам коронавірусу, який складно визначити за допомогою тестів. У заражених їм людей спостерігалися типові симптоми COVID-19, проте ПЛР-тести давали негативний результат.

Президент США Джо Байден запланував перше за 28 років значне підвищення податків. Гроші потрібні для фінансування довгострокової економічної програми, яка повинна піти за третім пакетом держпідтримки на 1,9 трильйона доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics