Close button

Саркозі оголосять другий вирок у справі про корупцію

Саркозі оголосять другий вирок у справі про корупцію

Експрезидент Франції Ніколя Саркозі постане перед судом за звинуваченням в незаконному фінансуванні його президентської кампанії у 2012 році, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє AP.

66-річний Ніколя Саркозі звинувачується в тому, що під час президентської кампанії він витратив майже вдвічі більше дозволеної суми - 22,5 мільйона євро (26,8 мільйона доларів). За даними слідчих, політик витратив близько 42,8 мільйона євро (51 млн доларів). Це вже друга справа по звинуваченню в корупції, висунута Саркозі.

Нагадаємо, що 1 березня Саркозі засудили до 3 років позбавлення волі: один рік тюремного ув'язнення, два - умовно. Суд визнав колишнього президента Франції винним в корупції й зловживанні впливом по іншій справі.

Якщо експрезидента Франції визнають винним, то йому загрожує до 1 року тюремного ув'язнення і штраф в розмірі 3750 євро (4470 доларів).

Крім Саркозі перед судом постануть ще 12 осіб, яка брала участь в його президентській кампанії. Деякі з них визнали свою вину, експрезидент же все заперечує.

Новий судовий розгляд заплановано на середу, проте його можуть призупинити й відкласти на більш пізній термін, бо один з адвокатів захисту був госпіталізований з COVID-19.

Новини

Популярні теми форуму

analytics