Close button

Міжбанк: долар ніяк не стабілізується

Міжбанк: долар ніяк не стабілізується

Сьогодні на міжбанківському ринку «штормить»: котирування вже кілька разів то росли до рівня 27,75 гривень, то опускалися до 27,67 гривень, повідомляє Курс Украины.

Причина такої нервової обстановки - наклалися відразу кілька чинників. Сьогодні повинні бути проведені розрахунки за придбані вчора на аукціоні Міністерства фінансів облігації внутрішньої держпозики, і деякі інвестори продають валюту, щоб отримати гривню для їх оплати. Крім того, сьогодні очікується погашення старих ОВДП і виплата відсотків за ними на суму понад 10 млрд гривень. Частина з цих коштів може бути спрямована на покупку валюти, тому ті, кому потрібні долари для розрахунків, поспішають купити її раніше. Обсяги укладених угод до 13 годин були досить пристойні; після обіду проходять тільки рідкісні угоди запізнілих покупців.

Готівковий валютний ринок, втомившись спостерігати за хаотичними рухами на міжбанку, прийняв єдине правильне рішення: цінник на продаж вирішили опустити. Вранці в столиці долар продавали по 27,73-27,74 гривень, а до кінця обідньої перерви - вже по 27,69-27,70 гривень. Тобто готівковий курс практично зрівнявся з безготівковим.

Неодноразові спроби євро продовжити зниження на FOREX поки безуспішні. На рівні 1,1885-1,1889 долара євровалюту активно купують, тому нижче піти не виходить. Готівкове євро рухається слідом за доларом. Вранці київські оптові обмінні пункти пропонували його покупцям по 33,02-33,03 гривень, а після обідньої перерви цінник були змушені опустити до 32,95-32,97 гривень. Втім, інтерес навіть до здешевшевілого євро - невисокий.

Російський рубль у середу впав з 73,10 до 74 рублів за долар після того, як президент США Джо Байден в інтерв'ю ABC News різко висловився на адресу російського президента Володимира Путіна, заявивши, що вважає його вбивцею. Станом на 14:30 рубль торгується у вузькому діапазоні 73,70-73,80 рубля за долар. У Києві готівковий рубль поки ніяк не відреагував на цю новину: як і вчора, його продають по 3,75-3,77 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics