Close button

Міжбанк: покупці диктують умови

Міжбанк: покупці диктують умови

Черговий локдаун у столиці і великих містах уже відбився на ділову активність на міжбанківському валютному ринку, пише Егор Зелинский, Курс Украины.

Обсяги укладених угод - набагато нижчі, ніж минулого тижня. У цій ситуації ініціативу захопили покупці валюти. У першій половині дня вони вже змушували продавців опустити цінник нижче позначки 27,70 гривень. Потім, коли більш дешеві пропозиції валюти розкупили, повернулися вище. І ось після обідньої перерви зроблено другу спробу зіграти на зниження. Експортери неохоче знижують ціни, але чудово розуміють, що сьогодні - не їхній день. Охочих купувати валюту дорого - немає.

Щось подібне відбувається і на готівковому валютному ринку. Вранці долар у столиці продавали по 27,70-27,71 гривень. Потім на короткий час готівковий «американець» подорожчав до 27,72-27,73 гривень. Однак продаж за такою ціною протрималася недовго. До обіду долар подешевшав спочатку до 27,70, а після обіду - до 27,69 гривень. Таким чином, як бачимо, готівковий і безготівковий долар зрівнялися в ціні.

Євро, яке минулої п'ятниці на FOREX опустилось до позначки 1,1873 долара, не змогло продовжити зниження і сьогодні скоректувалось угору, піднявшись до 1,1929 долара. Втім, готівковим євро це не допомогло. Цінник на них упав з ранкових 32,97-32,99 до 32,93-32,94 гривень, але навіть за такою ціною особливого інтересу до придбання готівкової євровалюти населення не виявляє: черговий сплеск пандемії коронавіруса не особливо сприяє поїздкам у Європу, де деякі з країн просто закрили кордони для іноземців.

Російський рубль сьогодні опустився до 74,80 рублів за долар. На настрої інвесторів впливає як перспектива введення Штатами нових антиросійських санкцій, так і падіння турецької ліри, що позначилося на всіх валютах країн, що розвиваються. Станом на 15:00 рубль торгується в діапазоні 74,60-74,67 гривень. У Києві готівковий рубль подешевшав на 2 копійки в порівнянні з минулим тижнем, до 3,71-3,73 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics