Close button

ЄБРР прокредитує екологічну нерухомість України

ЄБРР прокредитує екологічну нерухомість України

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть кредит $12,5 млн на розвиток "зеленої" нерухомості української компанії Dragon Capital, пише Иван Приходченко, Курс Украины.

Про це повідомили в прес-службі банку.

"Європейський банк реконструкції та розвитку підтримує розвиток сектора екологічної нерухомості з низьким обсягом викидів в навколишнє середовище, фінансуючи портфель нерухомості Української інвестиційної компанії Dragon Capital", - йдеться в повідомленні.

Банк надає кредит $12,5 млн на ремонт офісної будівлі в місті Києві загальною орендною площею 9000 кв. м і придбання двох складських приміщень в Києві і Харкові загальною орендною площею 26000 кв. м.

Компанія Dragon Capital планує отримати для зазначеної будівлі у Києві рейтинг "дуже добре" за BREEAM - провідною в світі методологією оцінки, рейтингування та сертифікації екологічності будівель.

Крім цього, передбачається введення інноваційного для України підходу: з орендарями будуть полягати «зелені» договори оренди, за якими від них буде вимагатися мінімізація впливу на навколишнє середовище.

ЄБРР прагне до екологічних принципiв у всіх своїх інвестиціях. Банк уже знаходиться в авангарді протистояння кліматичним змінам і захисту навколишнього середовища і має намір до 2025 року збільшити обсяг інвестицій в «зелену» економіку до більш 50% свого річного обсягу інвестицій.

Україна входить до трійки країн, в які ЄБРР направляє найбільші обсяги інвестицій. Тільки за останні два роки банк взяв на себе зобов'язання по наданню €2 млрд для української економіки. Інвестиції з'єднуються з підтримкою боротьби з корупцією, забезпечення ефективного управління державними підприємствами, структурних реформ і підвищення прозорості бізнес-середовища.

Новини

Популярні теми форуму

analytics