Close button

Бюро економічної безпеки, побічні ефекти, зарплата міністрів - головне за 22 березня

Бюро економічної безпеки, побічні ефекти, зарплата міністрів - головне за 22 березня

Зеленський підписав закон про Бюро економічної безпеки, побічні ефекти спостерігаються у 0,5% щеплених українців, стали відомі зарплати міністрів за лютий, Шмигаль заявив про план переорієнтації трубопроводу "Дружба", пише Александр Манченко, Курс Украины.

Про ці та інші новини 22 березня - читайте далі.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про Бюро економічної безпеки України». Він створює умови для захисту економічних процесів від тиску силових органів. Також цей закон підтримується міжнародними партнерами України. Бюро займатиметься аналізом бенефіціарів фінансових операцій і визначатиме порушення закону в обігу коштів в бізнес-структурах або держустановах.

Прес-секретар президента України Юлія Мендель розповіла , що побічні ефекти від вакцини CoviShield спостерігаються у 0,5% щеплених українців і ті в легкій формі. Крім того, Мендель підкреслила, що в Європі вакциновано 17 млн чоловік, і тільки у близько 40 осіб виявлені тромби, що не може свідчити про закономірності негативного впливу вакцини.

Кабінет міністрів України відзвітував журналістам за зарплати, отримані в лютому 2021 року. Найвища зарплата була у міністра Кабміну Олега Немчинова, який отримав 108 тис. 465 гривень. Крім окладу він отримав відпускні і грошову допомогу до відпустки. Глава МОЗ Максим Степанов заробив за лютий 73 тис. 825 гривень. Зарплата прем'єр-міністра Дениса Шмигаль склала 55 тис. 30 грн. Менше всіх в лютому заробив міністр енергетики Юрій Вітренко - 48 тис. 373 грн.

Прем'єр-міністр України заявив в інтерв'ю, що Україна планує в середньостроковій перспективі переорієнтувати трубопровід "Дружба" на транспортування водню в країни Європейського Союзу. В даний момент по трубопроводу транспортується російський газ до Європи.

Влада Києва вирішила не зупиняти громадський транспорт в місті через включення столиці в "червону" зону епідеміологічної небезпеки. Транспорт курсуватиме з наповненістю не більше 50% сидячих місць.

У Харкові Служба безпеки України викрила мережу фіктивних фірм, через які виводили і переводили в готівку бюджетні кошти. Послугами цієї мережі користувалися місцеві комунальники і, як повідомляється, звідси йшли гроші на фінансування виборчої компанії тимчасово виконуючого обов'язки голови Харкова Ігоря Терехова.

Державна митна служба опублікувала звіт про товарооборот України. Найбільше в Україні імпортували такі країни: Китай (1,4 млрд доларів), Німеччина (758 млн доларів), Росія (730 млн. Доларів). Україна, в свою чергу, більше експортувала в Китай - на 1,1 млрд доларів, Польщу - на 649 млн доларів і Туреччину - 552 млн доларів.

Центр Разумкова також опублікував щорічний звіт, в якому ключовий момент дослідження - зростання рівня безробіття з 8,5% до 9,9% через пандемію коронавірусу в Україні.

У Росії задумалися над відмовою від використання долара і міжнародних платіжних систем на тлі посилення санкцій. Глава російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров запропонував використовувати альтернативні долару світові валюти для зміцнення самостійності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics