Close button

У Московській церкві в Україні оголосили анафему Філарету і Епіфанію

У Московській церкві в Україні оголосили анафему Філарету і Епіфанію

Митрополит Запорізький Української православної церкви Московського патріархату Лука наклав анафему почесного патріарха Православної церкви України (ПЦУ) Філарета і предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія, повідомляє Деловая столица.

Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці заступника голови управління зовнішніх церковних зв'язків Православної церкви України Євстратія Зорі.

Так, Зоря іронічно припустив, що Луку тримають в заручниках. Таке припущення представник ПЦУ обґрунтував тим, що на одному з фото на одязі митрополита УПЦ МП присутнє зображення, схоже на офіційну символіку української помісної церкви.

«Любов до прокльонів і публічного лихослів'я властива виступам і публікаціям цього ієрарха протягом тривалого часу. Але раптом все насправді є не таким, як здається? Можливо, хтось захопив цього владику в заручники і змушує його раз по раз писати і заявляти речі, які по духу і стилю більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію?», - написав Зоря.

Він також підкреслив, що Лука своїми діями «демонструє повну богословську і канонічну безграмотність, елементарну невихованість і психологічній неврівноваженості».

585683c3-e20a15421e5126f57af82e5ebb29d31

"Анафему" проголосили 21 березня - в день Торжества православ'я. Відео з її проголошенням опублікував російський релігійний оглядач Сергій Чапнін.

Новини

Популярні теми форуму

analytics