Close button

"ПВК Семенченка" працювала з Саакашвілі?

"ПВК Семенченка" працювала з Саакашвілі?

Нещодавно викрита в Україні ПВК, можливим організатором якої називають колишнього народного депутата від "Самопомочі" Семена Семенченко, працювала з колишнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє Telegram-канал "Печерський пагорб".

За даними Telegram-каналу, бійці цього ПВК досить часто брали участь в акціях Саакашвілі, як в Україні, так і в Грузії.

"На рахунку цих бойовиків ... участь у прориві кордону висланим тоді з України Михайлом Саакашвілі і участь в акціях протесту під Верховною Радою. І нарешті, саме ці бойовики стали фігурантами скандалу, коли в кінці 2018 року після виборів президента Грузії (їх програв Саакашвілі) грузинською поліцією було затримано групу українських громадян з цілим арсеналом, в т.ч. - ветеранів батальйону "Донбас", - йдеться в повідомлення.

Джерело повідомляє, що за інформацією опублікованій Billingcat, бойовики ПВК тренувалися в Польщі на базі приватної компанії European Security Academy (ESA), де Саакашвілі "просив Семенченко організувати виїзд до Грузії декількох груп бійців".

"Очевидно, підозра Семенченко має сильно переполошити Саакашвілі - занадто часто бойовики Семенченко брали участь саме в його акціях. Більш того. Активний учасник акцій Саакашвілі, організація "Рух звільнення" була зареєстрована задовго до початку активної діяльності Саакашвілі, за адресою, де знаходився..." внутрішній корпус батальйону "Донбас". А засновником "Руху звільнення" був Єгор Соболєв, товариш Семенченко по партії "Самопоміч", - резюмує Telegram-канал.

Новини

Популярні теми форуму

analytics