Close button

Міжбанк: ажіотаж почав спадати

Міжбанк: ажіотаж почав спадати

Спроба спекулянтів продовжити гру на підвищення курсу на міжбанківському валютному ринку натрапила на небажання учасників торгів купувати долар дорожче 28 гривень, пише Єгор Зелінський, Курс Украины.

З самого ранку, побачивши розклад сил, стало ясно: далі рости сьогодні не вийде. Продавців спочатку було приблизно удвічі більше, ніж покупців. Причому частина з них вирішила застосувати улюблений прийом і зняла свої заявки, сподіваючись побачити хороші ціни. Котирування справді опустилися нижче рівня 28 гривень, але сильного зниження не відбулося: як і вчора, нижче 27,93 гривень на покупку опуститися не вийшло. Навчені гірким досвідом попередніх днів, покупці вирішили не ризикувати, і почали дружно відкуповувати долар, який подешевшав, що підштовхнуло ціни знову в напрямку 28 гривень. Утім, шансів у відновлення зростання не було: в п'ятницю всі поспішали якомога швидше провести свої операції і раніше закінчити робочий день.

Небажання купувати дорого випробував сьогодні і готівковий валютний ринок. Виставивши вранці продаж «американця» на рівні 27,97-27,99 гривень, оператори готівкового ринку зрозуміли, що за такою ціною вони продати не зможуть. Тому цінник на продаж поповз униз, опустившись до обідньої перерви до 27,89-27,92 гривень: ті, хто відчував труднощі з наявністю гривні, були згодні віддавати дешевше, але були і ті, кому вранці вдалося продати по 27,95-27,97 гривень, і тепер вони просто відкуповували долар, що подешевшав. Загалом варто констатувати факт: зростання цифр не налякало населення, і попит залишився на колишньому, вкрай слабкому рівні.

Євро на FOREX у першій половині дня спробувало коректуватись, але зміг піднятися лише до 1,1796 долара. Після цього євро пішло вниз і опустилось до 1,1771 долара. Готівкове євро київські опти вранці виставили на продаж за 32,98-33,01 грн, але за такою ціною продати не вийшло. До обіду цінник опустили до 32,89-32,92 гривень.

Російський рубль продовжує «штормити». Вранці він зміцнився до 75,60 рублів за долар, але потім знову опустився до 76,20 рублів. Станом на 14:00 за київським часом рубль торгується в діапазоні 76,00-76,08 рублів за долар. У Києві, як ми і припустили вранці, сьогодні широкий діапазон цін на готівковий рубль: від 3,68 до 3,73 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics