Close button

Віртуальні мобільні номери: коли запустять на окупованих територіях

Віртуальні мобільні номери: коли запустять на окупованих територіях

Снавер Сайтхалілев, який є заступником міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, провів нараду, на якій було розглянуто питання запуску послуги "Віртуальний номер", яким зможуть скористатися громадяни України, які перебувають на її тимчасово окупованих територіях, повідомляє Курс України.

У нараді брали участь представники Адміністрації держслужби спецзв'язку та захисту інформації України, Нацкомісії, яка здійснює державну регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, ТОВ "ЛАЙФСЕЛЛ" і ТОВ "Атлантіс Телеком".

Сторони, які беруть участь в нараді, затвердили спiльнi кроки по реалізації поставленого перед ними завдання, при цьому обговоривши технічну сторону запуску даної послуги. Не менш важливим пунктом обговорень була необхідність проведення відповідної компанії по комунікації для жителів України, які живуть в умовах окупації, тому не мають можливості користуватися послугами вітчизняних операторів. Очікується, що дану послугу введуть ближче до кінця першого півріччя 2021.

Віртуальним номером називають послугу мобільних операторів, завдяки якій можна використовувати номер телефону, не маючи доступу до SIM-картки. Користуватися цією функцією можна встановивши спеціальний додаток - необхідний лише смартфон і доступ до глобальної мережі Інтернет.

Застосування даної послуги, яка зарекомендувала себе в багатьох країнах світу, дозволить жителям ТОТ здійснювати і приймати дзвінки, відправляти та отримувати СМС-повідомлення, і так далі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics