Close button

Шахраї вкрали мільйони гривень у користувачів мобільного зв'язку

Шахраї вкрали мільйони гривень у користувачів мобільного зв'язку

Організованій групі з трьох осіб пред'явили підозри за статтею "Шахрайство" ч. 3 та 4 ст. 190 КК України. Про це повідомили в прес-службі Офісу генпрокурора, повідомляє Курс України.

Слідство говорить, що зловмисники обманювали громадян шляхом підробленого перевипуску SIM-карт операторів мобільного зв'язку.

"Встановлено, що в розпорядженні учасників організованої групи були бази даних клієнтів мобільних операторів зв'язку і банківських установ, що діють на території України. Використовуючи цю інформацію, вони здійснювали віддалене несанкціоноване відновлення або перевипуск активних SIM-карт українських операторів мобільного зв'язку, що належать фізичним особам і використовуються ними для авторизації в сервісах онлайн-банкінгу", - уточнюється в заяві.

Після того, як шахраї отримували доступ до SIM-картки жертви, вони безперешкодно потрапляли в онлайн-банкінгу і переводили звідти гроші на власні рахунки в банках.

Крім цього, персональні дані активно застосовувалися для оформлення кредитів в інтернеті.

В результаті зловмисники заволоділи мільйонами гривень.

Правоохоронці провели ряд обшуків в житлових помешканнях і транспортних засобах шахраїв, в ході яких було вилучено оргтехніку, мобільні телефони, а також чорнові замітки, які шахраї використовували для організації злочинів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics