Close button

Погода на вихідні: в суботу в основному сухо, а в неділю дощитиме

Погода на вихідні: в суботу в основному сухо, а в неділю дощитиме

На вихідних Україну чекає звичайна весняна погода. У суботу місцями проллються дощі, але в більшості регіонів буде сухо, сонячно і відносно тепло. У неділю ж все зміниться в точності до навпаки.

Прогноз на 3 квітня

У суботу жителі західних і північних областей можуть налаштовуватися на +8...+12°C протягом дня і -1...+1 вночі. У центральних і східних регіонах у світлий час повітря прогріється до 10-12 градусів вище нуля, а в темний охолоне до 2-5 також з відміткою "плюс". На півдні й частково на південному сході країни вдень прогнозують температурні "гойдалки" від 8 до 14 градусів тепла, а до ночі показники повинні будуть вирівнятися до +4...+6.

Хоча в більшості областей буде суха погода, циклони підступлять до України з різних сторін. Так, дощі обіцяють в західних регіонах (Закарпаття, Галичина, Волинь), а також на сході - в Луганській і Донецькій областях - і в Криму. Опади несильні, але повинні будуть лити цілий день. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Стан доріг побоювань не викликає - по всій країні "зелено".

Значний рівень небезпеки сходження лавин залишиться тільки в горах Закарпатської області. На Львівщині та Івано-Франківщині подібні ризики оцінили як помірні.

У Києві обіцяють суху погоду, похмуру з проясненнями. Вдень температура дійде до +8...+10 градусів, а до ночі опуститься до 0...+2. Швидкість вітру - 2-4 м/с.

eAOyE04UkR1gam.jpg Орієнтовна карта опадів на 14:00 в суботу, 3 квітня. Фото: Скріншот.

Прогноз на 4 квітня

У неділю в західних, центральних, північних і східних регіонах буде приблизно однакова температура - 9-11 градусів тепла вдень і від -2 до +4 вночі (теплішати буде із заходу на схід). У південних і південно-східних областях вдень до +10°, зате вночі в середньому +3...+5. У Криму повітря може прогрітися до 12 з "плюсом" у світлий час і +6 в темний.

Дощі повинні захопити всю Східну (крім Харківської області), Південну і Центральну Україну. Сильний дощ прогнозують лише в Запорізькій, Херсонській областях та в Криму, в інших регіонах - опади незначні. Вітер північно-західний, 3-8 м/с.

У Києві в цей день похмуро, з певною ймовірністю може піти дощ. У світлий час термометри покажуть +9...+11°C, а в темний - 0...+2. Швидкість вітру - 2-3 м/с.

ZrJnBOqcnOVGlr.jpg Орієнтовна карта опадів на 14:00 в неділю, 4 квітня. Фото: Скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics