Close button

Кабмін змінив порядок розгляду проектів ДФРР

Кабмін змінив порядок розгляду проектів ДФРР

Кабмін вніс зміни в процедуру підготовки, оцінювання та відбору регіональних інвестпрограм і проектів, які можуть бути реалізовані за підтримки державних коштів. Про це заявили в прес-службі Міністерства розвитку громад і територій, повідомляє Курс України.

"Узгодженість дій і пріоритетність завдань - головні принципи, якими ми повинні керуватися при відборі проектів, які можуть фінансуватися з Державного фонду регіонального розвитку. Зосереджуємося на великих проектах, реалізація яких матиме найбільший ефект для розвитку регiонiв", - сказав глава відомства Олексій Чернишов.

Крім того, в Кабінеті міністрів змінили кількість часу, який буде виділятися програмам та проектам в процесі відбору. Кінцевим терміном, до якого міністерство і регіони повинні будуть сформувати списки проектів, які будуть фінансуватися у 2022 році, було вказано 1 серпня.

При цьому збільшили нижню межу для нових проектів, які можуть фінансуватися за рахунок ДФРР - не нижче 10 млн грн.

Термін реалізації великих проектів вартістю понад 100 млн грн збільшили до п'яти років.

"Тепер Мінрегіон спільно з регіональною владою буде погоджувати технічні завдання, за якими оголошується конкурсний відбір для проектів ДФРР. Це забезпечить концентрацію ресурсів на чітких пріоритетах, які будуть відповідати регіональним стратегіям розвитку", - відзначили в повідомленні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics