Close button

В Україні різко похолодає: куди повернеться зимова погода

В Україні різко похолодає: куди повернеться зимова погода

В Україні температура різко знизиться до показників лютого. Не на всій території, але в деяких областях буде холодна погода, сніг і вітер.

У вівторок, 6 квітня, на захід країни увірветься потужний циклон. Денна температура в більшій частині областей становитиме близько +3...+5°C, в Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській - до +7. Вночі в цій частині країни показання термометрів "стрибатимуть" від -1 до +3 градусів. У центрі, на півночі та сході у світлий час повітря повинно буде прогрітися до 9-12 градусів вище нуля, а в темний охолодитися до 1-3 також з "плюсом". На півдні, в тому числі й у Криму, +10...+13°C вдень і 2-4 тепла вночі.

Циклон, який облаштується на Західній Україні, принесе в цю місцевість незвичайні для цієї пори року опади - сніг і мокрий сніг, причому досить інтенсивний, у Волинській області - незначний. Також опади у вигляді дощу або дощу з мокрим снігом можливі в Київській, Чернігівській і Сумській областях. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 7-12 м/с.

Дороги в більшій частині регіонів будуть потенційно небезпечними: у західних областях через налипання мокрого снігу та вітру, в центральних, південних і східних - через вітер. "Зелений" рівень збережеться тільки на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині та Сумщині.

У Карпатах оголошено штормове попередження. Фахівці попереджають про значну небезпеку сходження лавин у горах Івано-Франківської та Закарпатської областей, особливо на високогір'ях. На середньогір'ях Львівщини очікується помірна лавинна небезпека.

У Києві в цей день похмуро, але ймовірність опадів низька. Вдень повітря прогріється до +9...+12°C, вночі охолоне до +1...+3. Швидкість вітру - 3-5 м/с.

qj244beikb_big.jpg Очікувана карта опадів на 14:00 у вівторок, 6 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics