Close button

Погода в Україні: місцями потеплішає до +15°, а десь випаде сніг

Погода в Україні: місцями потеплішає до +15°, а десь випаде сніг

Україну очікує дуже суперечлива погода. У зв'язку з приходом циклону країну буде заливати дощем, а місцями й засипати снігом. При цьому в одних регіонах потеплішає до +15, а в інших прогнозують чи не повернення зими.

У середу, 7 квітня, в західних областях буде холодно: протягом дня середня температура по місцевості встановиться на рівні +3...+5 градусів (до +7 на Волині), а вночі опуститься до -3...0. Не вище ніж +2...+4°C обіцяють вдень у Київської області, вночі там близько 0...+2. В цілому ж на півночі України погода буде відповідати тій, що на заході, але в темний час показники термометрів все-таки подолають позначку "нуль". Жителі центральних регіонів можуть готуватися до 7-9 градусів з "плюсом" днем і 2-4 з аналогічною позначкою вночі. На півдні та на сході країни ситуація буде кардинально іншою: у світлий час повітря прогріється до +11...+13 градусів (місцями до +15), а до ночі - охолоне до +3...+6.

По всій Україні очікуються опади. На заході це буде мокрий сніг, який ближче до центру і півночі перетвориться на дощ з мокрим снігом. Найбільш сильну зливу обіцяють у Черкаській області, у всіх інших - помірну. У східних і південних областях помірно дощитиме, в Криму - незначні опади. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 7-12 м/с.

У центральних, південних і східних регіонах через вітер буде встановлений "жовтий" рівень небезпеки на дорогах. В інших частинах країни - "зелений".

На високогір'ях Закарпаття та Івано-Франківщини продовжиться значний рівень небезпеки сходження лавин. У Львівській області ризики оцінюються як помірні.

У Києві прогнозують досить сильний дощ, можливо, зі снігом. Вдень температура не підніметься вище +7 (в середньому 3-5 градусів), а вночі й зовсім опуститься до +1...+3. Швидкість вітру - 4-6 м/с.

52aKXNQHkwna8r.jpg Очікувана карта опадів на 14:00 в середу, 7 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics