Close button

Прогноз ВВП, Кремль сумнівається, розвідники в небі - головне за 6 квітня

Прогноз ВВП, Кремль сумнівається, розвідники в небі - головне за 6 квітня

МВФ спрогнозував зростання українського ВВП, Шмигаль анонсував запуск накопичувальних пенсій, українське небо заполонили літальні апарати-розвідники.

Про ці та інші новини 6 квітня - читайте далі.

МВФ оновив прогноз щодо курсу гривні до долара на період до 2026 року. Прогноз покращено порівняно з даними за жовтень минулого року. Так в 2021 році очікується 27,98 грн / долар, у 2022 році - 27,61 грн / долар, в 2023 році - 27,59 грн / долар. За прогнозами МВФ в три наступні роки курс гривні до долара складе 27,75.

Крім того, МВФ спрогнозував зростання ВВП України на 4% в цьому році з подальшим уповільненням у 2022 до 3,4%. За розрахунками фонду інфляція в Україні на кінець року складе 7,2%, а на кінець наступного - 6% в порівнянні з 5% в минулому. Також МВФ пообіцяв спад безробіття з 9% в минулому році до 8,6% в цьому і 8,4% - в наступному.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи вже в цьому році. Однак, сказав він, накопичувальна пенсійна система не скасовує солідарну, а буде здійснюватися додатковими виплатами. Також прем'єр пообіцяв ще кілька підвищень пенсій до кінця року для певних категорій.

ЗМІ повідомили про кількість криптовалюти, задекларованої депутами. Лідером виявився член депутатської групи «Партія «За майбутнє» Анатолій Урбанський, який вказав, що володіє 4256,3278 Bitcoin і 4256,3278 Bitcoin Cash (в гривневому еквіваленті станом на 5 квітня 2021 року це, відповідно, - близько 6 981 867 306 грн (1 639 630 грн за 1 Bitcoin) і 72 652: 536 грн (17 034 грн за 1 Bitcoin Cash).

Україна екстрено ініціює позачергове засідання ТКГ через порушення режиму припинення вогню, в результаті якого був поранений мирний житель, а також загинули три військовослужбовці ЗСУ.

В українському небі стає занадто тісно. За інформацією сервісу Flightradar американський дрон "Forte 10" пролетів над Донбасом і попрямував в сторону Криму. Також був помічений великий розвідник Великобританії "RRR7238". Майже в той же час російський літак-розвідник засікли на Донбасі. Ту-214Вн відзначився поблизу Маріуполя і лінії фронту.

Це відбувається на тлі заяв офіційних осіб Росії та НАТО. Так прессекретар Північноатлантичного альянсу висловив стурбованість з приводу широкомасштабної військової діяльності Росії в Україні й навколо неї. Також пояснень через стягування військ до кордону України від Росії зажадали в США.

У відповідь міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив Україну в порушенні Мінських угод, а прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про "глибокі сумніви" Кремля з приводу того, що вступ України в НАТО сприятиме завершенню збройного конфлікту на сході України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics