Close button

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Торгівля на міжбанківському валютному ринку минулої п'ятниці була більш спокійною і збалансованої, ніж в минулі дні. Нерезиденти хоч і продовжили продавати ОВДП і виводити валюту з країни, але дещо збавили темпи. Проте, політична напруженість в країні продовжує їх лякати.

Не можна виключити, що процес продовжиться, і це буде тиснути на курс долара в Україні. У той же час експортери вже давно витратили гривню, отриману в кінці березня в рамках компенсації ПДВ, і будуть більш активно продавати валюту, щоб поповнити запаси оборотних коштів. Тому зберігається шанс, що попит і пропозиція на міжбанку будуть збалансовані.

Відкриття торгів понеділка очікується на рівні 27,90/28,00 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку цінник на продаж «американця» на вихідних коливався в межах 27,87-27,89 гривень. Оператори валютного ринку столиці повідомили порталу «Курс України», що бажаючих купити на цих вихідних було досить багато. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,88 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти.

Євро на ринку FOREX в п'ятницю припинив рости і навіть спробував зобразити невелику корекцію. Вранці понеділка він опустився до 1,1882 долара за євро. Готівковий євро в столиці на вихідних продавали за ціною 33,10-33,13 гривні. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати в районі 33,10 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Рубль на світових ринках в минулу п'ятницю продовжив дешевшати до американського долара. Вранці понеділка він опустився до 77,65 рублів за долар і продовжує падати. У Києві на вихідних готівковий рубль продавали по 3,62-3,65 гривень за 10 рублів. Сьогодні діапазон цін розшириться до 3,60-3,65 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics