Close button

До +20°, але з дощем: синоптики дали прогноз на понеділок

До +20°, але з дощем: синоптики дали прогноз на понеділок

Для більшості жителів України день стане неймовірно теплим. Однак в окремих областях ложку дьогтю підкинуть дощова погода і досить сильний вітер.

У понеділок, 12 квітня, в західних областях вдень повітря в середньому прогріється до +17...+19°C, найменше на Житомирщині - до 13-15 вище нуля. Вночі ж скрізь буде в районі +3...+5. У центрі, на півночі та півдні країни (за винятком Криму) варто чекати 14-16 градусів тепла у світлий час і 3-6 у темний. На півострові до +12 протягом дня, зате 5-7 з "плюсом" вночі. Східні регіони виявляться найтеплішими: рекордну температуру - +20 вдень - повинні зафіксувати на Донеччині та Луганщині, в середньому +16...+18. Вночі термометри покажуть від 4 до 8 вище нуля.

У Західній і Центральній Україні, за винятком Черкаської та Дніпропетровської областей, а також на Чернігівщині та Сумщині повинна бути сонячна погода або легка хмарність. В Одеській і Миколаївській областях - хмарно з проясненнями. У всіх інших регіонах дощ: на півночі країни, в Криму та на Дніпропетровщині незначний, в східних областях середньої інтенсивності. Вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Через різкий перепад температури по всьому Правобережжю (крім Закарпаття), в Сумській і Чернігівській областях встановлять "жовтий" рівень небезпеки на дорогах. У решті регіонів - "зелений".

У горах Закарпаття та Івано-Франківщини 3-й (значний) рівень небезпеки сходження лавин. На Львівщині такі ризики оцінили як низькі.

У Києві мінлива хмарність, очікується несильний дощ. Вдень температура підніметься до +13...+15°C, а вночі опуститься до 3-5 також з "плюсом". Швидкість вітру - 2-3 м/с.

4Ak1L0OUk4VyXm.jpg Карта опадів, очікуваних о 14:00 в понеділок, 12 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics