Close button

До України рушить циклон: синоптики розповіли, де похолоднішає

До України рушить циклон: синоптики розповіли, де похолоднішає

Україна очікує злегка дощова, але в цілому приємна весняна погода. Втім, синоптики прогнозують прихід циклону Xander із властивим йому похолоданням - його перші "нотки" вже почнуть відчуватися.

У вівторок, 13 квітня, в західних регіонах удень температура в середньому повинна піднятися до +17...+19°, проте у Львівській та Закарпатській областях буде істотно холодніше - не більше +13 і +15 градусів відповідно. Вночі показники термометрів коливатимуться від +3 на Хмельниччині до +8 на Волині. У центрі та на півночі країни близько 12-15 вище нуля у світлий час і 5-7 з "плюсом" у темний. У південних і південно-східних областях, в тому числі й Криму, термометри покажуть +12...+14 (+10...+12 в Одеській області) протягом дня і 5-7 тепла вночі. Жителі сходу можуть розраховувати на 17-20 градусів вище нуля вдень і 7-9 до/після заходу сонця.

На Закарпатті та Львівщині повинен пролитися дощ середньої інтенсивності. У Волинській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях - опади незначні. У всіх інших регіонах похмуро, але сухо, або ж ясно. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

Стан доріг побоювань не викликає - "зелений" рівень по всій країні.

В горах Івано-Франківської та Закарпатської областей - 3-й (значний) рівень небезпеки лавиноутворення. На Львівщині - 1-й (низький).

У Києві буде хмарно з проясненнями. Вдень температура підніметься до +12...+14 градусів, вночі опуститься до +5...+7. Швидкість вітру - 1-3 м/с.

1A5wLQ9UbPZv0m.jpg Карта опадів, очікуваних о 14:00 у вівторок, 13 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics