Close button

Суперечливе рішення капітана збірної України з тенісу: Цуренко та Козлова залишаються вдома

Суперечливе рішення капітана збірної України з тенісу: Цуренко та Козлова залишаються вдома
Фото: prosportua.com

Михайло Філіма, котрий є, на даний момент, чинним капітаном жіночої збірної України з тенісу, в інтерв'ю пояснив причини свого вибору.

У період з 14 по 17 квітня відбудуться вирішальні матчі в розіграші кубка Біллі Джин. Зустрічі у форматі "ігор на виліт" пройдуть проти японської команди. Затверджена заявка на участь з боку української команди включає такі прізвища, як Світоліна, Костюк, Завацька та Кіченок, інформує портал vseprosport.ru.

Несподівано для шанувальників спорту Катерина Козлова та Леся Цуренко залишилися "за бортом" і не отримали офіційного виклику. Варто нагадати, що право на виступ і участь в заявці мають тільки п'ять тенісисток.

В офіційних коментарях з приводу рішення Філіма пояснює:

"У Лесі останнім часом різко погіршився стан здоров'я і фізіологічна готовність. Дається взнаки не до кінця вилікувана травма ліктьового суглоба. Є ризик ускладнення в процесі участі в змаганнях. Що стосовно Катерини, для неї початок сезону склався складно. Вона також отримала низку травм. Дуже б хотілося, щоб спортсменки взяли участь у турнірі, але зараз їх здоров'я знаходиться в пріоритеті. до того ж, кількісний склад строго регламентований. При виборі керувалися фізичними кондиціями і загальною формою Катаріни та Марти. Саме тому вони отримали запрошення".

За словами капітана, до останнього моменту не могли визначитися з залученням до збірної Костюк. Порівняно нещодавно вона перехворіла коронавірусной інфекцією. Але вона змогла швидко відновитися і набрати змагальну форму. Юна спортсменка активно продовжує тренування, її здоров'я не викликає питань.

Костюк на тренуваннях показує відмінні результати в парній грі. Кіченок підходить їй ідеально. Але остаточне рішення відносно стартового складу буде прийнято незадовго до початку турніру. Якщо Марта буде налаштована на парну гру, то вибір буде зроблений на її користь, в іншому випадку - парний тандем буде складатися з Надії та Людмили.

Тенісистка Даяна Ястремська також змушена пропустити турнір. Вона отримала тимчасову дискваліфікацію, йде розслідування справи про можливе вживання нею допінгових засобів. Спортсменка цю інформацію заперечує. Але вже стало відомо, що перші слухання справи пройшли не на її користь.

Нагадаємо, що турнір стартує в середині квітня в Чорноморську.

Новини

Популярні теми форуму

analytics