Close button

В Україні дощ: де буде наймокріша погода

В Україні дощ: де буде наймокріша погода

Україну все сильніше накриває циклон. Синоптики очікують, що опади різного ступеня інтенсивності випадуть чи не в усіх областях і особливо відзначаться на заході країни. Там же варто чекати "березневих" температур.

У середу, 14 квітня, в західних областях повітря прогріється не більше ніж до +9...+11°C протягом дня. Разом з тим на Львівщині та Івано-Франківщині буде близько 6-8 вище нуля. Вночі температура повинна коливатися між відмітками у 2-6 градусів. У центрі, на півночі та півдні країни, а також у Запорізькій області у світлий час варто чекати 13-15 градусів тепла (в Одеській області не більше +10...+12), в темний - +5...+8. Найтеплішими традиційно виявляться східні регіони + Дніпропетровщина. Протягом дня там зафіксують 14-17 з "плюсом", а вночі - приблизно 7-9.

У Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях і в Криму обіцяють похмуру суху погоду, однак не виключають і опади. У всіх інших регіонах дощ, на заході країни середньої інтенсивності або сильний, в горах - мокрий сніг. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

Погіршення погодних умов на стан доріг не вплинуть - "зелений" рівень по всій країні.

На високогір'ях Івано-Франківщини та Закарпаття збережеться значний рівень небезпеки лавиноутворення. У горах Львівської області подібні ризики помірні.

У Києві хмарно з проясненнями, вдень може пролитися дощ. Протягом дня повітря прогріється до +13...+15°C, а до ночі воно охолоне до +7...+9. Швидкість вітру - 2-3 м/с.

xAe3yNehXyqbPm.jpg Карта опадів, очікуваних в 14:00 в середу, 14 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics