Close button

Як підвищити гормон щастя - дофамін

Як підвищити гормон щастя - дофамін

Гормон щастя або дофамін, змушує битися серце частіше. Він відповідає за наше психічний та емоційний стан. Його недолік, як і надлишок, погано позначається на загальному самопочутті людини й може призвести до серйозних розладів. Як же підвищити його рівень в організмі і зробити це безпечно, повідомляє Креатив.

Як підвищити рівень дофаміну

Існує безліч способів, щоб підвищити рівень дофаміну в організмі природним шляхом, без застосування препаратів. Але навіть це потрібно дуже обережно, бо на хороші емоції теж можна «підсісти» і, якоюсь мірою, стати від них залежним.

Низький рівень дофаміну може привести до серйозних психічних розладів. До того ж і чоловіки, і жінки з недостатньою кількістю гормону щастя часто потрапляють в залежність від психотропних речовин. Алкоголь і наркотики стимулюють вироблення дофаміну, але потім блокуються рецептори, які на нього реагують, і потрібна нова «доза». Організму це стає необхідно все частіше, і доза стимулятора поступово збільшується.

Слід мати на увазі, що способи підвищення рівня дофаміну не універсальні - то, що підійде одному, може зовсім не спрацювати для іншої людини.

Емоції

Найпростіший і природний спосіб стимулювати вироблення гормону щастя - це емоції. Любов, передчуття перемоги, довгоочікуваний захід і інші емоційні події здатні підвищити рівень дофаміну в крові. Але у кожного свій «пряник» і потрібно, щоб дія була підкріплена винагородою або його очікуванням. Важливо! Правильний режим і грамотно розподілене навантаження - це бездоганний спосіб тримати рівень дофаміну в нормі.

Продукти

Говорячи про продукти, які допомагають підвищити рівень дофаміну, слід орієнтуватися на смакові переваги. Найпоширеніший стимулятор - це шоколад. Є ще продукти, що містять тирозин - він сприяє виробленню дофаміну в організмі. До них відносяться: м'ясо, сочевиця, соя, квасоля, горіхи, сир і різні види сирів.

Медичні препарати

Підвищити рівень дофаміну можна і за допомогою таблеток. Але застосовують їх тільки в особливих випадках під наглядом лікаря, бо радість здатні приносити і багато інших речей, цілком нешкідливі для організму.

Чого не варто робити

Існують і небезпечні способи підвищення дофаміну - це кава, алкоголь і інші психотропні стимулятори. Від них потрібно відмовитися,бо в майбутньому прийняття нешкідливих порцій може перерости в залежність, яка негативно позначиться на всьому організмі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics