Close button

Що очікується на валютному ринку 16 квітня (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку 16 квітня (Оновлено)

Загострення політичної ситуації в Україні та на її кордонах продовжує чинити сильний вплив на іноземних інвесторів, які щодня зменшують свій портфель українських цінних паперів.

Продаючи ОВДП на вторинному ринку, вони конвертують отриману гривню у валюту і виводять її з країни. Через це попит на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку продовжує залишатися на високому рівні, і продажі експортерів і агрокомпаній з зусиллям його врівноважують. Зниження котирувань до 27,90 гривень на покупку і 27,93 гривень на продаж в середу привернуло багато бажаючих купити долар, що подешевшав. А в четвер, коли США оголосили про введення пакету санкцій проти російського держборгу, і в Росії за пару годин долар виріс на 1,5 рубля, багато хто одразу ж провели паралелі з ситуацією в Україні, де інвестори так само залишають країну. Побічно це спрацювало проти гривні, де знову відновилася скупка валюти нерезидентами. І лише продажі валюти «держбанками» не дозволили сьогодні в черговий раз подолати позначку 28 гривень за долар.

У п'ятницю торги в першій половині дня будуть проходити в районі 28 гривень. Сьогодні вирішиться питання: чи буде подолано цей рубіж або долар знову відскочить вниз, як м'яч від стіни?

Відкриття торгів п'ятниці очікується на рівні 27,95/28,05 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку цінник на продаж «американця» знову пішов вгору. Вранці четверга долар в Києві продавали по 27,91-27,92 гривень, а вже до вечора його вартість зросла до 27,97-27,98 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,97-27,98 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. У п'ятницю, перед вихідними, попит на готівковий долар традиційно вище, ніж в інші дні. У Києві можуть підняти цінник до 28 гривень рівно.

Євро на ринку FOREX у четвер досяг позначки 1,1991 долара, вище піти не вдалося, і весь день він торгувався в діапазоні 1,1954-1,1991 долара. Вранці п'ятниці євро намагається скоректуватися вниз, але нижче 1,1951 долара опуститися поки не вдається. Готівковий євро в столиці вчора продавали по 33,40-33,45 гривень; на цьому ж рівні будуть стартувати продажі і вранці п'ятниці. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Останнім часом інтерес до покупок готівкового євро виріс.

Рубль на світових ринках у четвер різко впав з 76 до 77,50 рублів за долар на новини про введення американських санкцій проти російського держборгу, а потім - так само різко повернувся до стартової позначки. Вранці п'ятниці він торгується в діапазоні 76,28-76,48 рублів за долар. У Києві в четвер готівковий рубль подешевшав до 3,63-3,65 гривень за 10 рублів. Сьогодні ціна рубля залишиться на тому ж рівні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics