Close button

Міжбанк: гривня росте на потужному позитиві

Міжбанк: гривня росте на потужному позитиві

Перша половина торгової сесії на міжбанківському валютному ринку пройшла в спокійній робочій обстановці.

Спроби спекулянтів продовжити розкачування курсу не увінчалися успіхом: дорого брати ніхто не поспішав. Угоди укладалися в діапазоні 28,06-28,10 гривень. При цьому покупці явно не поспішали брати, сподіваючись на зниження котирувань. Самим терплячим посміхнулася удача: після обіду всі ЗМІ облетіла новина, що Росія почала відведення своїх військ від кордону з Україною. Ринок миттєво відреагував різким зміцненням гривні: протягом години цінники на покупку і продаж опустилися нижче рівня 28 гривень.

Готівковий долар в першій половині дня в Києві продавали по 28,04-28,05 гривень. Тут реакція на зниження долара на міжбанку вийшла трохи запізнілою: до моменту написання статті ціна готівкового «американця» в столичних оптових обмінниках опустилася до 28,01-28,02 гривень. Таким чином, в даний момент готівковий долар знову став подорожче безготівкового.

Євро на FOREX зробив чергову спробу корекції, але зміг опуститися лише до позначки 1,2020 долара. Звідси він кинувся вгору і піднявся до 1,2057 долара. В Україні падіння ціни на готівковий долар поки не відбилося на ціннику готівкового євро: з ранку до цього моменту його продають по 33,70-33,75 гривень.

Російський рубль, що вранці торгувався в районі 76,60-76,80 рублів за долар, миттєво відреагував зростанням на новину про відведення російських військ від кордону з Україною. До 14:30 він виріс до 75,50 рублів за долар. Готівковий рубль в Києві поки ніяк не відреагував на зміцнення рубля в світі: тут його продовжують продавати по 3,65-3,68 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics