Close button

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Торгівля на міжбанківському валютному ринку минулої п'ятниці була більш спокійною і збалансованою, ніж в минулі дні. Нерезиденти хоч і продовжили продавати ОВДП і виводити валюту з країни, але дещо збавили темпи. А зниження політичної напруженості дещо заспокоїло імпортерів.

Сьогодні стартує останній робочий тиждень квітня. Держказначейство в найближчі дні почне виплату компенсації ПДВ експортерам, які, в свою чергу, знизять пропозицію валюти на ринку. У той же час імпортери будуть поспішати оплатити контракти до «довгих» вихідних, які почнуться в найближчу суботу. Тому попит на валюту буде зберігатися, а пропозиція трохи знизиться.

Відкриття торгів понеділка очікується на рівні 27,87/27,95 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку цінник на продаж «американця» в столиці на вихідних опустився до 27,89-27,90 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,89 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Шанс побачити подальше зниження готівкового долара зберігається.

Євро на ринку FOREX в п'ятницю піднявся до позначки 1,2099 долара. Вранці понеділка зростання продовжилося, євро виріс ще на 20 пунктів, до 1,2119 долара. Цінник на готівковий євро в столиці на вихідних опустився до 33,62-33,65 гривень. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати в районі 33,70-33,72 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Є передумови до подальшого подорожчання євро.

Рубль на світових ринках в минулу п'ятницю зміцнився до 74,90 рублів за долар після того, як Центробанк Росії різко підняв облікову ставку. Вранці понеділка він торгується в діапазоні 74,80-75,25 рублів за долар. У Києві на вихідних готівковий рубль продавали по 3,70-3,72 гривень за 10 рублів. Сьогодні діапазон цін розшириться до 3,68-3,73 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics