Close button

ВООЗ застерегла країни Європи від поспішного ослаблення карантину

ВООЗ застерегла країни Європи від поспішного ослаблення карантину

Всесвітня організація охорони здоров'я застерегла країни Європи від швидкого ослаблення карантинних обмежень. Оскільки, вважають у ВООЗ, це потенційно може викликати нову хвилю коронавірусу, повідомляє РБК-Украина.

Глава підрозділу ВООЗ в Європі Ханс Клюге заявив, що ослаблення карантину, коли з'явилися більш заразні штами коронавірусу, а охоплення вакцинацією все ще низький, може привести до " ідеального шторму в будь-якій країні"

"Ситуація в Індії може статися де завгодно", - підкреслив він.

Глава європейського підрозділу ВООЗ зазначив, що попри те, що кількість нових випадків захворювання в регіоні "значно знизилася" минулого тижня вперше за два місяці, рівень інфекції по всьому регіону "залишається надзвичайно високим".

За його словами, майже половина всіх випадків захворювання в регіоні з січня минулого року припала на перші чотири місяці 2021 року.

Клюге зазначив, що на сьогодні вакцинація від коронавірусу просувається по всьому європейському регіону: 16% населення отримали першу дозу, а 7% повністю щеплені. Він підкреслив, що такі дані вказують, що більше людей в Європі були повністю щеплені, ніж заразилися коронавірусом.

"Там, де рівень вакцинації в групах високого ризику найбільш високий, кількість госпіталізацій знижується, а смертність падає. Вакцини рятують життя. Але саме поєднання вакцин і рішучих заходів громадської охорони здоров'я пропонує нам чіткий шлях повернення до нормального життя", - заявив він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics