Close button

США замінять F-22 винищувачем шостого покоління

США замінять F-22 винищувачем шостого покоління
Фото: Alan Wilson

У перспективі Військово-повітряні сили (ВПС) США планують розвивати парк літаків F-15EX Eagle II, F-16 Fighting Falcon і F-35 Lightning II, а також Next-Generation Air Dominance (NGAD), але можуть позбутися інших, в зокрема, винищувача п'ятого покоління F-22 Raptor, повідомляє Лента.Ру.

На деякий час планується залишити й штурмовик A-10 Thunderbolt II.

У Пентагоні додали, що F-22 Raptor все ще модернізується, а списання літака найближчим часом не передбачається. При цьому видання припускає, що ідея про заміну F-22 Raptor передбачає, що винищувач шостого покоління NGAD буде вирішувати завдання, що нині покладені на перший у світі винищувач п'ятого покоління. Новий літак може бути позбавлений недоліків старого.

У вересні минулого року Вілл Ропер, що обіймав посаду помічника по закупках міністра ВПС США, заявив, що Пентагон в умовах секретності в рамках програми NGAD спроєктував, побудував і принаймні один раз підняв в повітря прототип Х-літака, під яким мається на увазі, зокрема, безпілотний або пілотований літальний апарат нового покоління, в тому числі винищувач шостого покоління.

Новини

Популярні теми форуму

analytics