Close button

Корупція забирає в України біля трильйону гривень на рік

Корупція забирає в України біля трильйону гривень на рік

Україна щорічно втрачає через корупцію, за різними підрахунками, від 500 до 950 мільярдів гривень, повідомляє Сегодня.

При цьому, як свідчать результати дослідження Інституту майбутнього, кожен другий громадянин країни вважає, що саме корупція не дає йому жити краще.

І, дійсно, першою від корупціонерів і тіньовиків страждає саме соціальна сфера. Замість бюджету гроші потрапляють в кишені корупціонерів, тому будувати дороги, лікарні і школи просто нема на що.

Відео: Сьогодні

В таких умовах складно вести чесний бізнес, заявила директорка зі зв'язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталія Ємченко. За її словами, більше 200 тисяч працівників холдингу отримують тільки білу зарплату і повний соцпакет. Компанії також платять приблизно 60 мільярдів гривень податків щорічно. Саме тому бізнесам SCM складно конкурувати з компаніями, що працюють в тіні.

"Чесний бізнес – і великий, і середній, і маленький – я впевнена, готовий бути надійним партнером держави в цій боротьбі. Держава або виводить з тіні, з корупційної економіки в білу економіку ті 30-40%, які там знаходяться, або підвищує податковий тиск на чесний бізнес. Чесному бізнесу в Україні вигідно, щоб корупцію перемогли", – зазначила Ємченко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics