Close button

Міжбанк: долар продовжив зниження

Міжбанк: долар продовжив зниження
Фото: Pixabay

Котирування безготівкового долара на міжбанківському валютному ринку сьогодні продовжили зниження, оскільки число бажаючих купити валюту суттєво знизилося.

Бачачи, що долар опустився нижче 27 гривень, імпортери вирішили взяти паузу і поспостерігати, до якого рівня зможуть знизити цінник на долар. А продавці, навпаки, бачачи, що долар дешевшає, активізували свої дії. Ще одна причина - в понеділок Америка святкує День Праці, банки і біржі будуть закриті, тому тим, кому терміново потрібна гривня, треба поквапитися. Долар почав падати так швидко, що Нацбанк знову був змушений втрутитися і вийшов з інтервенцією на покупку. Але регулятор недовго був на ринку: взявши 5 млн доларів за 26,93 гривень, він пішов, а цінник на покупку до кінця обідньої перерви опустився нижче 26,90 гривень.

Продовжилося зниження цін і на готівковому валютному ринку. Вранці київські оптові обмінні пункти продавали готівкового «американця» по 26,98-27,00 гривень, а до обіду готові були віддавати по 26,95-26,96 гривень; ті ж, хто зазнавали труднощів з гривнею, погоджувалися віддавати обсяги навіть по 26,94 гривень. Схоже, вчорашній різкий розворот тренда вниз багатьох застав зненацька. Знову ж: зниження цін на валюту тут же «підкосило» попит на неї.

Євро на FOREX сьогодні торгується в неширокому діапазоні 1,1865-1,1884 долара. Ринок чекає публікації даних по зайнятості в США і рівню безробіття за серпень, які вийдуть о 15:30 за київським часом. Готівковий євро в першій половині дня продавали по 31,90-31,95 гривень в залежності від попиту в тому чи іншому оптовому обміннику. Сьогодні ціна євровалюти змінюється слабо.

Російський рубль знову намагається дорожчати до американського долара: до обіду він досяг позначки 72,74 рубля за долар - нового місячного максимуму. Готівковий рубль в столиці подешевшав слідом за іншими валютами: сьогодні його продають по 3,65-3,67 гривні за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics