Close button

Затримано розвідника "ДНР", що ліквідував поранених українських військових

Затримано розвідника "ДНР", що ліквідував поранених українських військових

Контррозвідники Служби безпеки України під час спецоперації в Києві затримали учасника так званої ДНР, який входив до складу угруповання, що у 2014 році займалася ліквідацією поранених у бою військовослужбовців сил АТО. Про це, посилаючись на прес-центр СБУ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, українські силовики затримали бойовика в одному з хостелів столиці, куди він прибув із території тимчасово окупованого Криму.

"Встановлено, що затриманий є жителем тимчасово не підконтрольного українській владі Донецька. У 2014 році він приєднався до лав незаконних збройних формувань. Перебуваючи у складі так званого "Оплоту", а потім – розвідгрупи бойовиків, зловмисник брав активну участь у збройному опорі підрозділам сил Антитерористичної операції", – ідеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, зловмисник проводив розвідку для здійснення артилерійських обстрілів позицій Збройних сил України.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину. За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У рамках кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для з'ясування всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics