Close button

Правоохоронці ліквідували масштабний канал контрабанди лісу

Правоохоронці ліквідували масштабний канал контрабанди лісу

Співробітники СБУ заблокували на Прикарпатті незаконний механізм масштабного експорту лісодеревини за межі України за фіктивними документами. З початку року зловмисники переправили за кордон лісу та лісоматеріалів на понад 2 млн гривень, повідомляє Корреспондент.

За даними пресслужби відомства, незаконну схему організував підприємець з Івано-Франківської області, який, попри легальний бізнес, налагодив ще механізм експорту до кількох країн нелегально вирубаної на території області деревини. 

28xuy_vms__big.jpg
"Щоб легалізувати незаконно зрубаний ліс, підприємець скуповував використані товарно-транспортні накладні для їх повторного використання. На підставі цих накладних отримував сертифікат про походження деревини, необхідний для її продажу за кордон. Під час огляду вантажу, який ділок намагався експортувати через Одеський порт, правоохоронці виявили чергову партію лісоматеріалів хвойних порід, задекларовані характеристики яких не відповідають супровідним документам", - йдеться у повідомленні. 

У приміщеннях деревообробних цехів, що належать підприємцю, та за місцем його проживання під час обшуків вилучили деревину без підтверджувальних документів про її законне походження; чорнові записи та документи, що підтверджують незаконні експортні операції; банківські картки, які використовувалися для розрахунків із партнерами. 

262232369_4521830317886133_7642433646901

Планується повідомити підприємцю про підозру за ст. 201-1 (Переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів чи пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивезення за межі митної території України) КК України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics