Перейти до вмісту

Oks

Форумчанин
  • Публікації

    91
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Oks


  1. Мне сегодня бухгалтерша внятно объяснила все тонкости и я уже пол дня хожу в шоке полном.....

    еще и по горячке людям документов позакрывал в начале месяца мама не горюй, да еще и с отсрочкой платежа.....оказывается теперь еще я 1/6 от всей этой немалой суммы должен срочно положить на счет чтобы иметь возможность зарегистри ровать налоговые.......а иначе штрафы, прогрессивно от 10% и выше в зависимости от срока просрочки регистрации налоговой.....

    пока больше вопросов чем ответов.....

    может кто-то уже придумал как решать эту проблему?

    Если нет свободных денежных средств, не давайте отсрочки платежа или максимум неделю, смысл электронного администрирования НДС - заплатить НДС-ные обязательства не после сдачи декларации по НДС,а наперед авансом,но правда дали отсрочку (максимум 2 недели после совершения операции)

    • Подобається 1

  2. Пам’ятка майбутнім користувачам реєстраторів розрахункових операцій (РРО)

     

    Від придбання РРО до формування Z-звіту

     

     

    Необхідно зауважити, що в разі наявності у платника податків декількох торгових точок, використовувати РРО необхідно на кожній торговій точці.

     

    1. Придбання РРО.

     

    Перед придбанням РРО, суб’єкт господарювання повинен пересвідчитися, що:

    1) модель РРО включено до Державного реєстру РРО (інформація про реєстр РРО розміщена на сайті ДФС України);

    2) термін служби РРО ще не вичерпано;

    3) граничний термін, після якого згідно з Державним реєстром РРО заборонено реєструвати зазначену модель РРО, не настав.

    При купівлі РРО, що був у використанні, слід пересвідчитись, що реєстрацію такого РРО було скасовано (взяти у продавця (власника) РРО довідку про скасування реєстрації за місцем попередньої реєстрації).

    Для придбання РРО суб’єкту господарювання необхідно звернутися до будь-якого виробника касової техніки, перелік яких з контактними даними розміщено на офіційному сайті ДФС України в розділі «Перелік» та в розділі «Податкові новини – 2015» – застосування РРО платниками єдиного податку.

     

    2. Укладання договору на сервісне обслуговування.

     

    До здійснення реєстрації в органах ДФС суб’єкт господарювання повинен звернутись до Центру сервісного обслуговування і укласти з ним договір на сервісне обслуговування.

    Центр сервісного обслуговування (ЦСО) – суб’єкт підприємницької діяльності, який за договором з постачальником/виробником надає послуги щодо введення в експлуатацію, технічного обслуговування, гарантійного, післягарантійного ремонту РРО.

    Договір про сервісне обслуговування укладається з ЦСО, який має відповідну угоду (договір) з виробником або постачальником саме тієї модифікації РРО, щодо якої укладається даний договір.

     

    3. Реєстрація РРО в органах державної фіскальної служби.

     

    Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання (або ним уповноважена особа) повинен звернутися до органу ДФС за основним місцем його обліку, як платника податків.

    Суб’єкт господарювання також може зареєструвати РРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів (філій, дочірніх підприємств), які розташовані в іншій територіальній одиниці.

    Порядок подачі заявок та перелік документів, які необхідно подавати для реєстрації РРО, строки реєстрації, визначені в  Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 № 417 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 19.09.2013 за № 1617/24149.

    Звертаємо увагу, що термін реєстрації РРО в органах ДФС не повинен перевищувати 3-х робочих днів. У випадку порушення органом ДФС цих термінів прохання звертатися на сервіс ДФС «Пульс» податковий напрямок» за телефоном 044 (284-00-07).

     

    4. Опломбування РРО та введення в експлуатацію

     

    Після отримання фіскального номеру касового апарату він повинен бути опломбований сервісним центром та необхідно отримати довідку про опломбування.

    Після закінчення процедури реєстрації касовий апарат вводиться в експлуатацію, про що представником платника податків та сервісного центру складається відповідний акт.

     

    5. Вимоги до форми та змісту розрахункового документа (чеку).

     

    Вимоги до форми та змісту розрахункового документа (чеку) визначені Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000 № 614, та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.02.2001 за № 105/5296 (далі – Положення).

    6. Порядок роботи з РРО.

     Перед початком роботи з РРО необхідно переконатися у наявності оригіналів документів на місці проведення розрахунків, зокрема: 

    книги обліку розрахункових операцій (КОРО),

    паспорта виробника на РРО,

    реєстраційного свідоцтва ДФС,

    акту введення в експлуатацію,

    довідки про опломбування РРО (на пломби, які прикріплені на апараті) від сервісного центру.

    Крім того, касиру необхідно щоденно перевіряти цілісність пломб на РРО.

    Після включення РРО (за допомогою кнопки вкл\викл якщо апарат був вимкнений) необхідно перевірити наявність касової стрічки, правильність її установки, працездатність РРО (виконавши «Нульовий чек» або Z-звіт на РРО).

    «Нульовий чек» – це фіскальний чек без вказівки товарних позицій.

    Z-звіт – звіт за даними оперативної пам’яті РРО.

    Далі необхідно переконатися у достовірності зазначених налаштувань: на початку чека реквізити повинні відповідати даним реєстраційного свідоцтва, а в кінці чека – відповідність дати і часу.

    Після цього, у разі необхідності, потрібно виконати операцію «Службове внесення» на суму отриманих розмінних грошей.

    Чек «Службове внесення» формується для реєстрації внесення готівкових коштів у грошовий ящик каси.

    Операція «Службове вилучення» виконується при винесенні готівки з каси.

    «Періодичний звіт» – це звіт за даними фіскальної пам’яті за обраний період часу.

    У разі виявлення поломки РРО або збою налаштувань реквізитів необхідно припинити роботу на такому РРО, зафіксувати виявлення поломки в КОРО в розділі № 4 в колонках №№ 1 і 2, викликати майстра сервісної служби з метою ремонту апарату.

    Після цього до ремонту РРО потрібно оформити КОРО (розділ № 3 колонки № 1) та продовжувати роботу з видачею «розрахункових квитанцій».

    Після ремонту РРО необхідно перевірити працездатність РРО, виконавши «Нульовий чек» або Z-звіт на РРО, отримати оформлений належним чином «Акт про поломку РРО», надати майстру на оформлення КОРО (розділ № 4, колонки №№ 3, 4, 5).

    При цьому касир повинен заповнити КОРО в розділі № 4 колонки №№ 6 і №7 та оформити КОРО розділ № 3 колонки №№6 і 8.

    Для продовження роботи на відремонтованому РРО необхідно виконати «Службове внесення» на суму проведених операцій за розрахунковими квитанціями.

    Якщо ремонт РРО був завершений не в день поломки, то касиру слід виконати операцію «Службове вилучення» і фіскальний звіт.

    У разі блокування РРО через 24 години (максимальний час роботи апарату від початку проведення першої фіскальної операції («Фіскальний чек», «Видатковий чек») для розблокування касиру досить виконати фіскальний звіт.

    У разі блокування РРО через 72 години (максимальний час для непередачі даних з апарату на сервер ДФС) касиру слід вимкнути, а потім включити РРО, зняти звіт по модему за допомогою кнопок прокрутки касової стрічки і переконатися, що у звіті буде вказана передача даних з датою і часом примусового перезавантаження РРО. Якщо час передачі даних більше 72 годин, то касиру слід діяти аналогічно зазначеному при поломці.

    Для наявності можливості резервного електроживлення на РРО рекомендовано додатково встановити пристрій безперебійного живлення.

     У разі вимкнення електроенергії необхідно припинити роботу на РРО, оформити КОРО (розділ № 3 колонки №№ 1-4) та продовжувати роботу з видачею «розрахункових квитанцій» до початку роботи касового апарату.

     

    7. Формування Z-звіту

     При відновленні електроенергії необхідно перевірити працездатність РРО, «Нульовий чек» або Z-звіт на РРО, оформити КОРО (розділ № 3 колонки  №№ 6-8) та для продовження роботи виконати «Службове внесення» на суму проведених операцій за розрахунковими квитанціями.

    Для закінчення роботи на РРО необхідно виконати «Службове вилучення», сформувати фіскальний звіт (Z-звіт) та приклеїти його в КОРО (розділ № 1). При цьому необхідно оформити КОРО (розділ № 2) за даними фіскального звіту.

    Якщо протягом дня знято декілька фіскальних звітів, то їх всі необхідно приклеїти в КОРО та забезпечити запис у розділі №2 згідно кожного звіту окремо.

     

    8. Оформлення покупки та формування фіскального чека

     Ввести товар в чек, просканувавши штрих-код кожного товару або вручну.

    Озвучити загальну суму покупки.

    Озвучити суму отриманих від покупця готівкових коштів, попередньо перерахували їх при покупцеві і перевіривши на платоспроможність. Грошові кошти покласти на місце, видиме покупцеві, але поза зоною його досяжності.

    Закрити чек.

    Видати покупцеві фіскальний чек і здачу, озвучивши її суму.

     

    9. Дії при відмові покупця від товару

     До закриття чека – виконати ануляцію позиції.

    В залежності від налаштувань РРО та уподобання суб’єкта господарювання, дані анульованої позиції можуть як друкуватися в чеку, так і не друкуватися.

    Після закриття чека – створити чек на повернення («Видатковий чек»). Такий чек видається покупцеві разом з готівковими коштами за повернутий раніше товар.

    Якщо фіскальний чек був створений на помилкову суму або помилкову товарну позицію, то також виконується «Видатковий чек».

    Відмінністю між такими «видатковим чеками» є підстава, яка повинна бути відображена в реквізиті чека через додаткове налаштування в програмному забезпеченні підприємства.

     Перелік виробників реєстраторів розрахункових операцій

         

    н/п

    Назва підприємства 

    місце розташування

    Директор (контактні особи)

    Контактні дані

     

    1.                 

    ДНВП “Електронмаш”

    03180,  м. Київ,

    Мова

    (044) 276-08-88

     

    вул. В.Окружна, 4

    Віктор Іванович

    Тел./факс: 274-74-73

     

     

    (генеральний директор)

    elmash_sales@bigmir.net

     

    2.                 

    АТ ”Датекс Україна”

    03037 , м.Київ,

    Стоєцький

    (044) 248-88-68 ф.,

     

    вул. М.Кривоноса , 2

    Володимир Миколайович

    248-89-39, 490-92-56

     

     

    (генеральний директор)

    Vladimir.Stoetski@sustemgroup.com.ua

     

    3.                 

    ТОВ  „ЮНІСІСТЕМ”

    04116 , м. Київ ,

    Сєриков Ілля Григорович

    (044) 596-45-97 (96)

     

     вул. Старокиївська 10, (а/с № 6)

    Сєриков Григорій Сергійович (представник)

     a.boyarchuk@unisystem.ua

     

     (вул. В. Верховинця 12, 03148)

     Жигіль Катерина Іванівна (голова правління)

     

     

    4.                 

    МПП „АВ плюс”

    03179, м.Київ-179, а/с 166

     Шишканова Людмила Михайлівна

    (044) 408-35-47

     

    (директор)

    360-96-97 (дир..)

     

     

    silex7@mail.ru 

     

    5.                 

    ТОВ “Експотрейд”

    03056, м. Київ,

    Тихонова

    (044) 393-50-93/94/95/90

     

    вул. Польова, 24

    Наталія Володимирівна

    Тел./факс:

     

     

    (генеральний директор)

    (044) 393-50-92

     

     

     

    office@expotrade.com.ua

     

    6.                 

    ТОВ “Укрпапір”

    04074, м. Київ,

    Михайленко

    (044) 494-35-12 - тел/факс

     

    вул. Куренівська, 2-Б

    Володимир Іванович

    467-56-11(12)

     

    офіс 30

    (директор)

    467-58-75 - факс

     

     

     

    office@ukrpapir.com.ua

     

     

     

    antonov@ukrpapir.com.ua

     

    7.                 

    ТОВ „Технотрейд”

    04116 м. Київ

     

    (044) 241-36-74

     

    а/я 14

    Васильєв Віктор Іванович

    vv@tit.kiev.ua

     

     

     

     

     

    8.                 

    ТОВ „ІКС-Маркет”

    03037 м. Київ, вул. М. Кривоноса 2А

    Панасюк Андрій Валентинович (генеральний директор)

    (044) 490-81-69,

     

    561-26-86, 561-26-87

     

    ics-market@market.com.ua

     

    9.                 

    ПП „Хелп-Мікро”

    02068 м. Київ, пр. Григоренко 33/44 оф. 586

     

    (044) 570-80-42

     

    Вовченко Юрій Володимирович

    yuri.v@mail.ru

     

    10.              

    НВП „Троян”

    79024 м. Львів, вул. Богдана Хмельницького, 106

    Рим Ярослав Іванович

    (032) 244-23-07 (-08, -09, -10)

     

    kalyna@kalyna.ua

     

    11.              

    ТОВ „Ваги АКСІС Україна”

    79041 м. Львів, вул. Суха, 8

     

    (032) 241-92-40 (багатоканальний)

     

    Копій Олена Володимирівна

    axis_ua@lviv.net

     

     

     

     

     

     

     

    12.              

    ТОВ „ЕТС”

    04073 м. Київ,                               вул. Куренівська, 18, оф. 302

    Добровольський Михайло Едуардович

    (044) 496-91-34 (33, 32), 8-050-4126490

     

    tvt@etc.net.ua

     

     

     

    ETC_info@consultant.com

     

    13.              

    ТОВ „НД Датекс”

    03148 м. Київ

    Пашкевич Леонід Полікарпович

    (044) 202-74-65 моб.

     

    вул. Сім”ї Сосніних 3/5

    407-34-44, 501-40-91

     

     

    403-32-32

     

     

    pashkevich@nddatecs.com.ua

     

     

    nd_datecs@ndcorp.com.ua

     

     

    www.nddatecs.com.ua

     

    14

    ТОВ „Екселліо”

     

    Краснов Володимир Сергійович

    044- 594-72-93(92)

     

    31247, м. Київ, вул. Радищева, 3

    kni@exellio.com.ua

     

    к. Б-310

     

     

    15

    ТОВ „Телекард – Прилад”

    65113 м. Одеса,

    Козлов Сергій Вікторович

    (048) 716-93-26

     

    Люстдорфская дорога 162

    714-28-42,714-28-40

     

     

    711-60-70

     

     

    chief@telecard.com.ua

     

    16

    ПрАТ „РЕЗОНАНС”

    50069, м. Кривий Ріг,                 вул.. Меркулова, 13-А

    Волинський Георгій Пилипович

    (0564) 92-26-48(49,50)

     

    Дніпропетровська обл..

    (голова правління)

    info@ekka.com.ua

     

    17

    ТОВ ПОС-Технолоджі   

    с. Засупорївка, Київська обл.

    Сєриков Григорій Сергійович

    Serykovg@gmail.com

     


  3.  верно, народ молчит, значит всех устраивает, что не сделала предыдущая власть -делает теперешняя, при проверках в первую очередь проверяют кассу, не зная и не выполняя требований по РРО можно влететь в круглую копеечку + стоимость самого кас.аппарата,  затраты на ремонт, ежемесячное тех.обслуживание,кассов. ленты, книги по РРО. У кого есть возможность работать по безналичному расчету, лучше работать по нему - дешевле выйдет.


  4. нам в налоговой сказали, что РРО должен быть определенной марки и другие не подходят. это правда? стоимость РРО 5к грн. у вас стоит столько же?

    Государственный реестр регистраторов расчетных операций и сфера применения

     

    http://www.profiwins.com.ua/directories1/rro-03032010.html

     

    c 01.01.2015 разрешается первичная регистрация толькo тех РРО, которыe создают контрoльную ленту в электронной форме

    • Подобається 1

  5. Самый "интересный" штраф:

    "Якщo сyб’єкт господapювання прaцює цілодoбово, тo фіcкальний звітний чeк (Z-звіт) повинен рoздpуковyватиcя кожногo дня пo закінчeнні робочoї зміни, aле не пізнішe 24 години цьoго дня",

    если не распечатать Z-отчет в эти 24 часа этого дня, то штраф в 5-м размере от суммы в отчете- от суммы выручки.

    • Подобається 1

  6. З 1 січня 2015 року сфера застосування РРО суттєво розширилася, і запитань стає більше. Начальником управління комунікацій  ГУ ДФС у Дніпропетровській області Осиповою Манушак Валеріївною проведено телефонну «гарячу лінію» на тему: «Використання РРО».

    Раніше без РРО можна було працювати фізичним особам - підприємцям, які перебували на єдиному податку.

    Платники єдиного податку ІІ та ІІІ груп, які не пізніше 30.06.2015 р. почнуть застосовувати в своїй господарський діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм ПКУ перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО. У платників єдиного податку ще є час для встановлення РРО, але поквапитися  потрібно щоб стигнути встановити та зареєструвати реєстратори розрахункових операцій. Враховуючи велику кількість платників єдиного  податку встановлення электронного касового аппарату може тривати до місяця. Практичні знання та уважність допоможуть як касиру так і суб’єкту господарювання уникнути штрафних санкцій у сфері застосування РРО.

    Тож, пропонуємо ознайомитися з деякими нюансами, які виникають під час роботи РРО.

    Модель мого РРО нещодавно виключено з Державного реєстру РРО, що тепер робити?

    Необхідно придбати новий та зареєструвати його, а на даний момент ви повинні проводити розрахункові операції з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

    Втратила КОРО, що робити?

    Використання книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованої на господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій, передбачає, зокрема, наявність книги ОРО в господарській одиниці, на яку ця книга зареєстрована, або на місці проведення розрахунків. У разі втрати розрахункової книжки суб’єкт господарювання зобов’язаний повідомити орган доходів і зборів за місцем реєстрації книги ОРО не пізніше двох робочих днів з дня втрати.

    Скасування книги ОРО на РРО здійснюється, зокрема, за заявою суб’єкта господарювання у разі викрадення, втрати, непридатності для користування тощо.  Заяву про скасування книги ОРО суб’єкт господарювання подає до органу доходів і зборів за місцем реєстрації книги ОРО не пізніше двох робочих днів з дня виникнення підстави для скасування. У разі викрадення книги ОРО суб’єкт господарювання разом із заявою про скасування книги ОРО надає до органу доходів і зборів копію відповідного документа органу внутрішніх справ.

    У разі скасування реєстрації книги ОРО на господарську одиницю посадова особа органу доходів і зборів здійснює запис на титульній сторінці книги ОРО (у разі її наявності) щодо скасування реєстрації, який засвідчує підписом та печаткою органу доходів і зборів.

     

    Який порядок роздрукування Z-звіту, якщо тривалість зміни (робочого дня) суб’єкта господарювання 24 години? 

    Якщо суб’єкт господарювання працює цілодобово, то фіскальний звітний чек (Z-звіт) повинен роздруковуватися кожного дня по закінченні робочої зміни, але не пізніше 24 години цього дня.

    Як правильно вести журнал використання РРО? 

    Журнал використання реєстратора розрахункових операцій слід вести в такому порядку:

    - на початку використання журналу на титульній сторінці зазначати дату, на сторінках 3 - 4 записати повний перелік осіб, які мають право доступу до РРО;

    - підклеювати на відповідних сторінках усі Z-звіти у день їх друкування;

    - обліковувати в розділі 2 журналу перевірки з питань порядку проведення розрахунків при здійсненні валютних операцій, при цьому посадова особа контролюючого органу заповнює графи 1-4 на початку проведення перевірки, графи 5 - 6 - наприкінці перевірки, а графу 7 заповнює наприкінці перевірки особа, у присутності якої проводилася перевірка;

    - обліковувати ремонти та технічне обслуговування в розділі 3 журналу, при цьому графи 1-2 заповнює касир обмінного пункту безпосередньо після виходу РРО з ладу, графи 3-5 - представник центру сервісного обслуговування (у разі проведення ремонту чи технічного обслуговування) після відновлення використання РРО до початку реєстрації першої розрахункової операції; графи 6-7-касир обмінного пункту після виконання Z-звіту;

    - обліковувати в розділі 3 журналу відключення електроенергії, при цьому всі графи заповнює касир обмінного пункту;

    - після використання всіх сторінок у будь-якому розділі закінчувати використання журналу, зазначаючи на титульній сторінці відповідну дату.

     

    Чи зобов’язані СГ щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки та забезпечувати їх зберігання в книгах обліку?

    Так. Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.

    (п.9 ст.3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг»).

     

    Чи потрібно якісь документи зберігати суб’єкту господарювання при використанні РРО?  

    Обов’язково. Суб’єкти господарювання зобов’язані:

    - зберігати в господарській одиниці останню використану та поточну розрахункову книжку, що використовується на період виходу з ладу РРО, здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше 72 годин, відключення електроенергії;

    - у кінці робочого дня (зміни) друкувати на реєстраторі розрахункових операцій (далі – РРО) (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій;

    - забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки - загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня;

    - друкувати X-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документацією на РРО, відповідно до законодавства;

    - зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.

     

    Чи обов’язково при реалізації товарів чи наданні послуг використовувати цінники?

    Відповідно до п.8 ст.3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані реалізовувати товари (надавати послуги) за умови наявності цінника на товар (меню, прейскуранта, тарифу на послугу, що надається) у грошовій одиниці України.

     

    Я не зберігав фіскальні звітні чеки, наскільки це важливо? 

    У разі невиконання щоденного роздрукування декількох фіскальних звітних чеків до суб’єктів господарювання буде застосовано фінансова санкція лише за один нероздрукований чек.


  7. Добрый вечер! Вопрос к юристам и сведущим в этом вопросе людям.

    ФЛП 3 группа, есть потребность принимать к оплате небольшие объемы наличности (300-500 грн/мес), но при этом экономически ставить кассовый аппарат крайне нецелесообразно. 

    Возможно ли заключать с клиентами Договоры поручения, по которым ФЛП (или его наемный работник) принимает денежную сумму у клиента и вносит самостоятельно на расчетный счет ФЛП в течение, например, 3 дней? В этом случае прием денежных средств не будет считаться как оплата наличными?

    Может у кого есть какие-то конкретные шаблоны договоров или практика использования, поделитесь :)

    Это будет считаться оплата наличными, когда покупатель идет сам в банк (или со своей банковской карточки) и перечисляет деньги на Ваш расчетный счет- это безналичный расчет, но обязательно деньги не Вам наличными в "руки", а на Ваш счет


  8. Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, а если торговля идет под заказ (есть предоплата наличными), в таком случае что делать с РРО и как быть?

    не сосем понятно "что делать с РРО и как быть?", или Вы работаете по наличному расчету- этом случае нужен кассовый аппарат или по безналичному- открываете расчетный счет в банке как Физическое лицо-предприниматель, туда могут и перечислять предоплату по Вашим заказам -  в этом случае не нужен РРО. Если будете работать по налу- для 3-й группы единщиков осталось совсем немного  времени до 01.07.15г.


  9. Если Ваши клиенты будут платить Вам прямо "в руки" - то тогда да, нужен кассовый аппарат, если будут платить через банк на Ваш безналичный расчетный счет,  т.е. Вы "в руки" деньги не получаете - то,тогда не надо

    • Подобається 1

  10. НБУ опровергает наличие плана по сворачиванию небанковской валютообменной сети в Украине

    http://news.finance.ua/ru/news/~/340051

    Валютные обменники в Украине: закрыть нельзя оставить

    http://news.finance.ua/ru/news/~/340027

    • Подобається 1

  11. Украина заплатит за 1 млрд куб. м газа "Газпрому" сегодня-завтра

    http://news.finance.ua/ru/news/~/339846

     

    ЕС выделил 500 млн евро помощи Украине

    http://kurs.com.ua/novost/es-perechislila-ukraine-finpomoshch-r270696

     

    ЕС на следующей неделе может одобрить дополнительную финансовую помощь Украине

    http://news.finance.ua/ru/news/~/339830

    • Подобається 2
    • Не подобається 1

  12. тоже по актив-банку:

    18 августа 2014, 22:12

     

    Сейчас НБУ готовится отдать банку «избыточный сформированный резерв» в сумме 18 млн грн, это «капля в море», но эта капля может стать очередным витком удлинения сроков введения ВА. Банк опять начнет делать видимость работы ( хотя непонятно, что можно делать с этой суммой на фоне всеобщей задолженности банка). Мы уже проходили «подачки» по 50-300 грн ( или будут отдавать своим-скандальным ), неужели купимся и на этот раз??? Но чиновники из НБУ на бумаге поставят галочку и мы все откатимся в начало пути. Требуйте во всех отделениях учета ваших вкладов на позабалансовом счету 9806, чтоб было видно невыполненные обязательства банка перед вкладчиками. Банк опять начинает перекручивать отчетность. Я до сих пор не получила ответа на просьбу учитывать мой депозит на 9806, хотя таких заявлений было уже несколько. Нужно писать в НБУ, каждую жалобу НБУ отсылает на проверку в банк и банк потом должен отчитаться перед НБУ о решении проблемы
    А Гонтарева подолжает молчать и делать вид, что все ок!!!

     

    http://minfin.com.ua/company/active-bank/review/40920/


  13. из др. сайта по актив-банку форум:

     

    edir09888#Сегодня в 10:40  12/07/2014
    ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!!! Сейчас лучше не судится с банком, а воевать его же методами!!! Если подадите в суд, то банк подаст на апелляцию и дело отправят на доработку на ОООченнь долго. Вот прикиньте, ваш иск дойдет до рассмотрения суда за 1-3 мес., потом аппеляция от банка, еще + до 3 месяцев, когда через полгода Вы получите ПРИГОВОР суда, то к тому времени в банке уже будет ВА или он будет нормально работать. Так что Вы потеряете и время и деньги! ЕСТЬ очень ХИТРЫЙ способ.

    Надо написать заявление в 2-х экземплярах, кому не выплатили деньги и если нет желания переоформлять, чтобы сумму вклада и проценты по нем или просто любые деньги на счету банка, учитывали на позабалансовом счете 9806. Деньги на счету 9806 обязаны обналичить в течении 5 рабочих дней, а иначе сумма переходит с кор.счета банка, на кор. счет НБУ, а это оооочень плохо для НБУ. Так в НБУ БЫСТРО СРЕАГИРУЮТ на проблемы в банке и что-то реально будут делать или скорее введут ВА. Тем более что счет 9806 под защитой ФГВ.

    Так делали вкладчики банка Даниэль и в течении 2-3 недель в банк ввели ВА!! Текс заявления: Начальнику відділу №... ПАТ «Міський комерційний банк" П,І.Б._________________ П.І.Б._______________ Адреса Телефон ЗАЯВА Щодо виплати відсотків(вкладу) за договором строкового банківського вкладу №ХХХХХ-ХХХ від «__» ________ р. в зв’язку з настанням терміну виплати. Шановна пані Голова, згідно з п.3.1.3. договору строкового банківського вкладу №ХХХХХ-ХХХ від «__» ________ р., я, як Вкладник, маю право на отримання з «__» ________ р. вкладу та нарахованих за ____________ відсотків. (період) На виконання умов вищезгаданого договору вимагаю виплати вкладу та нарахованих відсотків шляхом видачі готівкових коштів з каси банку «__» ________ р. (період) У разі неможливості виплати нарахованих відсотків , прошу відповідно до «Інструкції про застосування плану рахунків бухгалтерського обліку банків України», затвердженої Постановою Правління НБУ від 17.06.2004 р. № 280, суму відсотків за ____________та вкладу по (період) договору №ХХХХХ-ХХХ від «__» ________ р. обліковувати на позабалансовому рахунку 9806 «Документи фізичних осіб, що не виконані в строк з вини банку». «__» ________ р З повагою Ф.І.Б Обязательно проследите, чтоб в банке приняли от Вас это заявление и поставили отметку на Вашем Экземпляре о его принятии, а то доказать будет потом очень сложно!

     

    http://www.banki.ua/bank_comments/ru_aktiv-bank/p_1

×