Close button

10 причин вийти завтра на пробіжку

10 причин вийти завтра на пробіжку

Сьогодні у мене 31 день щоденного бігу. Ось, що я відкрила для себе за цей час, повідомляє НВ.

1. Щоденний біг додає енергії та натхнення. І ні — це не важко і не виснажливо.

2. Не обов’язково щодня бігти «марафон». Треба дослухатися до себе — буває, що можна непомітно пробігти половинку, а буває, що і двох кілометрів достатньо.

3. Організм дуже швидко адаптується до навантажень і збільшує витривалість.

4. Це набагато краща підготовка до марафону або нарощування дистанції, ніж періодичні або перехресні тренування.

5. Бігти можна в будь-яку погоду — в дощ, вітер та навіть обіднє сонце. Просто потрібно обирати відповідний одяг та адекватний маршрут.

6. Це прекрасний спосіб відкривати нове та помічати красиве. Я навіть повернулася в інстаграм, щоб фіксувати кожну пробіжку. Біжу і шукаю красиве. Дуже корисно змінювати фокус.

7. Навіть о шостій ранку можна втрапити у біговий «корок» і це не може не радувати. Бігуни — точно дуже дружні та добрі люди.

8. Біг — це найкраща медитація та найпростіший спосіб хоч на деякий час зупинити звичний потік думок.

9. Це про те, щоб кожного дня ставати трошки краще. Є такий принцип поступовості і послідовності - він дійсно працює.

10. Біг — це про задоволення — від процесу та від результату.

Біг — доступний майже кожному. Просто треба почати. Просто взути кросівки. Для першого кілометру згодяться будь-які — це потім, якщо сподобається, можна витрачати тисячі гривень на екіпіровку та старти та вивчати усі нюанси.

Моя бігова історія почалася в липні 2016 року — з того часу я пробігла два неймовірно красиві марафони в Парижі та Лісабоні, двічі по 30 та тисячі кілометрів. Мені шкода, що в школі нам не те що не прищеплюють любов до будь-яких спортивних навантажень, а навпаки відбивають усе бажання, тому дуже хочеться розвіяти ті важкі спогади про нескінченний і неприємний крос.

Якщо ви чекали, щоб спробувати спочатку чи почати щось нове — виходьте завтра на пробіжку і у вас буде чудовий місяць щоденного бігу. І хто знає, куди ви добіжете за рік. Біжіть самі, біжіть за компанію, під музику, в тиші, у лісі, в центрі чи середмісті. Біжіть, як вам зручно та в задоволення.

Вікторія Ковальчук

Новини

Популярні теми форуму

analytics