Close button

Вчені знайшли спосіб знизити смертність від крововтрати

Вчені знайшли спосіб знизити смертність від крововтрати

Читати новину російською, повідомляє Healthworld.com.

Дослідники з відділу хімічної інженерії Університету Монаша спільно з Австралійським інститутом обробки біоресурсів розробили новий спосіб діагностики гіпофібриногенемії, який може врятувати понад два мільйони людей у всьому світі від смерті від крововтрати щорічно.

Після проведення досліджень інженери розробили швидку, портативну і зручну для кишенькового комп'ютера діагностику з використанням предметного скла, тефлонової плівки і аркуша паперу, за допомогою яких можна перевірити рівень концентрації фібриногену в крові людини менш ніж за чотири хвилини.

Фібриноген - це білок, що міститься в крові, який необхідний для згортання крові. Коли пацієнт отримує травму, таку як серйозна автомобільна аварія, або серйозне хірургічне втручання, організму потрібен фібриноген, щоб запобігти кровотечі і смерті від крововтрати.

Нова розробка дослідників усуває необхідність в централізованому лікарняному обладнанні для виявлення, моніторингу та лікування рівнів фібриногену - чого ніколи не було до цих пір.

Новий метод діагностики дозволить лікарям швидкої допомоги і парамедикам швидко і точно діагностувати низький рівень фібриногену у пацієнтів при сильній кровотечі для надання медичної допомоги.

Новини

Популярні теми форуму

analytics