Close button

Китай перестав пропускати фури з Росії

Китай перестав пропускати фури з Росії

Читати новину російською мовою, повідомляє finanz.ru.

Влада КНР різко обмежила потік вантажних автомобілів з Росії через пункт пропуску «Прикордонний-Суйфеньхе» в Примор'ї.

Як повідомлялося, за тиждень черга з фур на кордоні зросла більш ніж вчетверо: на 9 листопада проїзду очікували 129 далекобійників (проти 28 - на 2 листопада).

Через транспортний колапс на кордоні, влада Примор'я була змушена повністю заборонити в'їзд за електронною чергою на територію поблизу пункту пропуску.

Свої дії китайська сторона «мотивує заходами, спрямованими на нерозповсюдження COVID-19», відзначають в уряді краю.

З 21 жовтня китайська влада заборонила перетинати кордон далекобійникам, у яких немає довідки про відсутність COVID-19. Також китайська сторона зажадала негайного повернення тягачів на російську територію після від'єднання причепів.

Це вдвічі скоротило потік транспорту, що перетинає кордон, і спровокувало страйк далекобійників, які скаржилися, що російські аналізи дають негативний результат на Covid, а повторне тестування в Китаї виявляє вірус.

Близько 500 водіїв фур вимагали організувати перед кордоном медпункт, де можна оперативно пройти тестування на коронавірус.

Приморська влада організувала таке тестування, а також направила китайській стороні прохання пом'якшити вимоги і збільшити проїзд вантажівок. Але отримала відмову.

Минулого тижня китайські митники в черговий раз обмежили кількість автомобілів, які можуть щодоби перетинати кордон, - з 45 до 30 одиниць в кожну сторону.

Кордон з Китаєм де-факто тимчасово заблокований. Влада розраховує, що через кілька днів черга з вантажівок скоротиться, і пункт пропуску відновить роботу в нормальному режимі.

«Заявки на включення в електронну чергу будуть прийматися. Після того, як ситуація стабілізується, проїзд за електронною чергою буде відновлено », - повідомив керівник агентства міжнародного співробітництва Приморського краю Олексій Старичков.

Новини

Популярні теми форуму

analytics