Close button

Чому не варто вмикати смартфон відбитком пальців

Чому не варто вмикати смартфон відбитком пальців

Читати новину російською мовою, повідомляє Прайм.

Навіть якщо смартфон і комп'ютер обладнані дактилоскопічними датчиками, краще ними не користуватися. Мобільні пристрої й без того є високоефективними системами стеження за своїми господарями, немає потреби передавати через них ще і дактилоскопічні дані, розповів агентству завідувач лабораторії штучного інтелекту, нейротехнологій і бізнес-аналітики РЕУ Тимур Садиков.

"По-перше, надійний захист критично важливої інформації має на увазі періодичну (і досить часту) зміну паролів. Запас складних паролів, що вводяться з клавіатури, практично необмежений, в той час, як пальців на руках у людини всього десять", - пояснює експерт.

По-друге, при всій технологічній досконалості сучасних дактилоскопічних датчиків, в їх роботі періодично виникають збої. Датчики чутливі до забруднень (як пальців, так і сканувальної поверхні), велика подряпина на "ключовому" пальці також може стати проблемою. На цей випадок існує резервний пароль, що вводиться з клавіатури, але це означає лише те, що його ні в якому разі не можна забувати, додає він.

"Нарешті, смартфон, де активно використовується дактилоскопічний датчик, є засобом збору відбитків пальців свого власника. І якщо із застосуванням дактилоскопічних сканерів в посольствах доводиться миритися, то довірити свою біометричну інформацію широкому колу невстановлених осіб готові не всі", - зазначає Садиков.

На його думку, найкращим способом захисту є складний і досить часто змінюваний пароль. В ідеалі він повинен бути "плаваючим", тобто, залежатиме від, наприклад, дати, дня тижня або інших обставин деяким нетривіальним чином, відомим тільки власнику, уклав експерт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics