Close button

Міжбанк: активний попит спровокував ріст котирувань

Міжбанк: активний попит спровокував ріст котирувань

Читати новину російською мовою, повідомляє Курс Украины.

Зростання попиту на безготівкову валюту призвів до зростання котирувань на міжбанківському валютному ринку.

Ситуація ускладнилася тим, що сьогодні в США - вихідний (Америка святкує День Ветеранів), все банки та біржі закриті, тому операції на міжбанку проводяться за схемою ТОМ (з розрахунками завтра). Далеко не всіх продавців влаштувало таке, і сьогодні вони просто не вийшли з продажами.

В результаті вийшов сильний перекіс в сторону попиту, що і викликало зростання. Після обідньої перерви угоди укладалися за 28,19-28,20 гривень. І це може бути не межа на сьогодні.

Пожвавлення попиту відбулося і на готівковому ринку.

Через те, що у банків почалися перебої з валютою, і купити велику суму стало складніше, навантаження на оптові обмінні пункти зросла. Водночас за інформацією порталу "Курс України", бажаючих продати долари стало менше: населення почало притримувати валюту, очікуючи зростання курсу.

Сьогодні в Києві готівковий долар продавали по 28,34-28,38 гривні. Траплялися пропозиції й по 28,32-28,33 гривні, але, як правило, долар там буквально розбирали.

Євро у світі сьогодні продовжив зниження, що почалося позавчора, і опустився до 1,1753 долара за євро. Невизначеність ситуації з підрахунком голосів в США, прийдешні судові позови з боку чинного президента Дональда Трампа і хитка віра в перемогу Джозефа Байдена принесли нервозність на фінансові ринки, і це вже відбилося в цінах. У Києві готівковий євро подешевшав з 33,36-33,38 до 33,25-33,28 гривні.

Російський рубль сьогодні торгується між рівнями 76,10 і 76,70 рублів за долар. Зміцнення рубля відбувається на тлі триваючого вже третій день зростання світових цін на нафту. У той самий час зростаючий долар тисне на рубль, не дозволяючи йому сильно вирости. Станом на 15:30 рубль торгується між відмітками 76,55 і 76,65 рубля за долар.

У Києві ціна готівковий рубль сьогодні, як і вчора, продається по 3,65-3,67 гривні за 10 рублів. Дешевших пропозицій практично не видно.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics