Close button

У Шанхаї спостерігали будівлю, що "ходить"

У Шанхаї спостерігали будівлю, що "ходить"

Читати новину російською мовою, повідомляє CNN.

Жителі Шанхаю, проїжджаючи в жовтні східним районом міста, могли наштовхнутися на незвичайне видовище - будівлю, яка "ходить".

85-річна початкова школа була повністю піднята з землі й переміщена з використанням нової технології, що отримала назву "ходяча машина".

За словами Лань Вуцзі, головного технічного керівника проєкту, в рамках останньої спроби міста зберегти історичні споруди інженери прикріпили до п'ятиповерхового будинку близько 200 мобільних опор.

Опори діють як ноги робота. Вони розділені на дві групи, які по черзі підіймаються й опускаються, імітуючи людський крок. Прикріплені датчики допомагають контролювати рух будівлі, сказав Лан, чия компанія Shanghai Evolution Shift розробила нову технологію у 2018 році.

"Це все одно, що дати будівлі милиці, щоб вона могла встати, а потім ходити", - сказав він.

На місці школи тепер побудують торговий і офісний комплекс, який планують відкрити до 2023 року.

Така практика в Китаї стає все більш популярною. Раніше влада просто руйнувала історичні пам'ятники. Тільки в Пекіні в 1990-2010 роках було зруйновано понад 1 000 акрів архітектурних цінностей, що дорівнює понад 4 млн квадратних метрів. Ця проблема дуже хвилює суспільство, тому що замість історичних будівель з'являються блискучі хмарочоси й ТРЦ. І занепокоєння з приводу архітектурної спадщини, втраченої в результаті знесення по всій країні, тільки зростає.

Тепер у великих містах звертаються до сучасних технологій, щоб зберегти архітектурні пам'ятники й перемістити їх в нове місце, а не зносити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics