Close button

Міжбанк: торги йдуть у спокійному режимі

Міжбанк: торги йдуть у спокійному режимі

Читати новину російською мовою, повідомляє Курс Украины.

Сьогодні на міжбанківському валютному ринку спостерігається збалансована торгівля, при зразковій рівності попиту і пропозиції.

Відчувається, що покупці вже не чекають дешевої валюти. На початку торгів, коли заявки почали виставляти імпортери, які потребують купівлі доларів для термінової оплати контрактів, цінник на покупку доходив до 28,21 гривні. Після того, як всі "гарячі" покупки були зроблені, ціни трохи знизилися. В обід і після обідньої перерви торгівля триває у вузькому діапазоні 28,19-28,21 гривні, але активність покупців вже знизилася.

Спокійний режим на міжбанку справив позитивний вплив на настрої на готівковому валютному ринку, де ціни пішли вниз.

Вранці оптові обмінники продавали долар по 28,37 гривні, а після обіду він подешевшав до 28,33-28,34 гривні. Як бачимо, коливання ціни мінімальні: з боку може здатися, що долар коштує на місці.

Євро у світі сьогодні вирішив реабілітуватися і виріс до позначки 1,1821 долара за євро, після чого опустився до 1,1791 долара за євро. На тлі відносної стабільності готівкового долара євро чуйно відреагував на зростання на FOREX і подорожчав з ранкових 33,25-33,27 до 33,35 гривні. Втім, не виключено, що до вечора він знову подешевшає.

Російський рубль у світі знову штормить. Його ціна то зростає, то падає, причому розмір амплітуди коливань в першій половині дня перевищив 1 рубль. Станом на 15:00 рубль торгується між відмітками 77,36 і 77,45 рубля за долар.

У Києві ціна на готівковий рубль сьогодні подешевшала на 1 копійку: його продають по 3,64-3,66 гривні за 10 рублів. Дешевших пропозицій поки не видно.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics