Close button

У 2021 році українські моряки пройдуть "школу" НАТО

У 2021 році українські моряки пройдуть "школу" НАТО

Наступного року інструктори з п'яти країн НАТО почнуть навчання екіпажів для українських військових кораблів, повідомляє Думская.

Британська тренувальна місія ORBITAL, яка проводиться в Збройних силах України з 2015 року і нещодавно була розширена на курси бойових плавців в Одесі, в наступному році охопить також підготовку особового складу для Військово-морських сил України.

У ВМСУ повідомили, що до місії, крім офіцерів Сполученого Королівства, також приєднаються інструктори зі США, Канади, Швеції та Данії.

"Зараз для українського флоту пріоритетом є підготовка корабельно-катерного складу, підрозділів морської піхоти та оперативна підготовка штабних офіцерів. При цьому планується, що значну увагу приділять підготовці інструкторів ВМС ЗС України за різними напрямками. Головна ідея проведення курсів підготовки з залученням іноземних інструкторів полягає в підвищенні бойових і оперативних можливостей національного флоту", - повідомили в ВМС України.

Також будуть проводитися курси з підготовки вахтових офіцерів, поліпшенню навичок спостереження за надводною обстановкою, логістичного та оперативного планування, очікується менторська допомога іноземних колег у вправах по боротьбі за живучість корабля.

Морських піхотинців будуть вчити снайперської стрільби й контрснайперської боротьби, дій під час міських боїв, проведення висадки на берег морського десанту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics