Close button

Mircosoft відмовляється поставляти софт Бауманці

Mircosoft відмовляється поставляти софт Бауманці

Офіційний дистриб'ютор продукції Mircosoft в Росії - "СофтЛайн Трейд" - відмовляється поставляти ПО для Московського державного технічного університету імені Баумана, повідомляє Nigroll.com.

Один з провідних технічних вузів Росії отримав від компанії лист з відмовою від участі в тендерних процедурах, повідомили в пресслужбі університету.

"СофтЛайн Трейд" мотивував свою відмову тим, що Microsoft не приймає замовлення для кінцевих користувачів, "ідентифікованих як суб'єкти, щодо яких їм заборонена поставка товару і надання послуг без експортної ліцензії Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі США".

"На поточний момент університет виконав всі зобов'язання по проведенню необхідних процедур для здійснення чергового платежу відповідно до чинної угоди. Однак ми зіткнулися з відмовою офіційних дистриб'юторів Microsoft в Росії від участі в тендерних процедурах. Конкурсні процедури були двічі визнані такими через відсутність заявок", - розповів представник вузу.

В "Бауманке" причин для такого рішення не бачать. Відповідно до правил експортного контролю США будь-яка організація США, яка бажає експортувати свій товар або послугу, повинна перевірити, чи не перебуває кінцевий користувач продукції у зведеному списку перевірки, пояснили в пресслужбі вишу.

"МДТУ ім. Н. Е. Баумана відсутня у зведеному списку перевірки, тобто, відповідно до правил експортного контролю США, поставки в університет будь-якої продукції не обмежені", - заявили в пресслужбі.

Вуз також зробив запит в американську юридичну компанію Jacobson Burton Kelley PLLC, яка консультує, в тому числі з питань правил експортного контролю США. Партнер компанії Дуг Джейкобсон відповів, що перевірив різні списки обмежень, які веде уряд США, МДТУ імені Баумана не входить в список організацій BIS, список OFAC SDN або будь-який інший список.

У зв'язку з цим "не повинно бути ніяких проблем з отриманням програмних продуктів масового ринку від Microsoft, оскільки в США немає вимог до експорту або реекспорту таких продуктів в Росію", навела прес-служба його слова.

"На даний момент російський Microsoft вийшов на зв'язок. Рішення ще немає, але діалог почався", - додали в вузі.

"Уряду формують вимоги з експортного контролю для відповідних товарів і послуг. Microsoft ретельно вивчає оновлені і існуючі вимоги експортного контролю, щоб упевнитися в тому, що наше відповідність встановленим вимогам і нормам не відбивається на замовників понад необхідного законом", - сказав представник Microsoft в відповідь на запит.

Новини

Популярні теми форуму

analytics