Close button

В Японії вперше схвалили продаж ГМО-продукту

В Японії вперше схвалили продаж ГМО-продукту

Експертна комісія Міністерства охорони здоров'я Японії вперше дозволила продавати в країні генетично модифіковані овочі. Однак мова йде не про всі, а тільки про помідори. Експерти стверджують, що помідори нічим не відрізняються від натуральних, повідомляє 24 Канал.

Продавати в Японії будуть томати, в яких вчені генним шляхом збільшили обсяг гамма-аміномасляної кислоти. Вона сприяє зниженню кров'яного тиску. Про це повідомляє японський державний мовник NHK.

Такий ГМО-помідор розробили вчені державного університету Цукуба спільно з однією з біотехнологічних фірм. За словами фахівців, цей овоч не містить генів, яких немає в натуральних томатах. Також вони запевняють, що коригування генома не привела до збільшення кількості алергенів або токсичних речовин.

Планують в Японії почати продаж генномодифікованих помідорів в 2022 році. Правда, в першій половині 2021-го має стартувати поширення безкоштовних саджанців для городів.

Додамо, що в 2019 році в Японії схвалили закон, який дозволяє продаж генномодифікованих продуктів харчування. Але це повинно відбуватися за умови, якщо спеціальна комісія Міністерства охорони здоров'я країни схвалить відповідну заявку

Андрій Шляхтин

Новини

Популярні теми форуму

analytics