Close button

Негода в Україні: стався збій у графіку поїздів і ЗСУ в пастці

Негода в Україні: стався збій у графіку поїздів і ЗСУ в пастці

Станом на ранок понеділка, 14 грудня, в Україні без енергопостачання залишилися 107 населених пунктів у п'яти регіонах. Крім того, негода призвела до проблем в роботі "Укрзалізниці" і військової авіації, повідомляє Обозреватель.

Як повідомили на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГСЧС), причиною масового відключення світла стало суттєве погіршення погоди (штормовий вітер і обмерзання). Тому і почали спрацьовувати системи захисту ліній електропередач (щоб подивитися відео, доскролльте сторінку до кінця).

Зокрема, знеструмленими залишилися:

  • Чернігівщина (85 населених пунктів);
  • Київщина (8);
  • Черкащина (7 населених пунктів);
  • Житомирщина (6 населених пунктів);
  • Буковина (1 населений пункт).

Як відзначили рятувальники, до відновлення електропостачання в зазначених областях були негайно залучені бригади обленерго.

Тим часом "Укрзалізниця" на своєму Telegram-каналі попередила, що через негоду і обмерзання контактної мережі виникли незначні збої в графіку руху поїздів.

Зокрема, поїзд №712 / 711 Київ - Костянтинівка затримається в дорозі на 1 годину 35 хвилин, а поїзд № 722/721 Київ - Харків - на 1 годину 20 хвилин.

"Шановні пасажири, просимо бути обережними на об'єктах залізничної інфраструктури і уважно слухати оголошення на вокзалах, адже в разі значного погіршення погодних умов можливі затримки поїздів", - йдеться в повідомленні.

ukrzaliznitsya.png

А в Збройних силах України льодом вкрилися літаки тактичної авіації МіГ-29, які повинні бути готові до вильоту в будь-який момент, адже знаходяться на оперативному чергуванні. Відповідні фото опублікували на сторінці MilitaryAviation.in.UA в Facebook .

"Тим часом десь сумує на морозі трудяга МіГарь" 24/7 combat ready ", з якого навіть чохол відірвати неможливо ... Підходить 21-й рік 21-го століття, а в ПС ЗСУ до сих пір не знають, що таке ангари, що таке де-Айсінг, що таке сучасні спецмашини ", - обурилися автори повідомлення.

led-2.jpg

led-3.jpg

led-5.jpg

led1.jpg

led.jpg

Нагадаємо, Укргідрометцентр також попередив про потенційно небезпечних погодних умовах в Україні - тумані, ожеледі, ожеледиці на дорогах. Тому на більшій території України оголошено І рівень небезпеки (жовтий).

Як повідомлялося:

  • за прогнозом синоптика Наталії Діденко 14 грудня регіони накриють мокрий сніг і крижані дощі, а іноді очікується просто мряка.
  • У той же час, Укргідрометцентр уточнив, що опади у вигляді дощів з мокрим снігом випадуть в північних, центральних, а також Одеській областях. На півдні і заході буде сонячно.

Новини

Популярні теми форуму

analytics