Close button

Закарпатським угорцям знову погрожували від імені "Правого сектора"

Закарпатським угорцям знову погрожували від імені "Правого сектора"

На стіні одного з будинків в селі Пийтерфолво в Закарпатській області, де компактно проживають етнічні угорці, в ніч на 14 грудня невідомі залишили послання від нібито "Правого сектора" зі словами "Закарпаття - це Україна. Ми за вами прийдемо", повідомляє Деловая столица.

Про це йдеться в повідомленні на місцевому закарпатському сайті Голос Карпат.

"В ніч з неділі на понеділок, 14 травня в Закарпатському селі з компактним проживанням угорської нацменшини виявили напис від нібито" Правого сектора", написаний на стіні з орфографічними помилками "Закарпаття - це Україна. Ми за вами прийдемо. Правий сектор", - йдеться в повідомленні.

провокаційна напис

На напис відреагували в Пийтерфолвівській ОТГ словами "Нехай Господь змилується над нами, щоб ми й далі жили тут у мирі, в братерській любові з представниками інших національностей. Нехай Всевишній захистить нас від подібних грубих злодіянь".

Раніше в інтернеті був опублікований відеоролик, на якому біля в'їзду в місто Берегово чоловік в камуфляжі на тлі символіки "Правого сектора" загрожує жителям Закарпатської області угорського походження. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив "жорсткою переслідуванням" в зв'язку з тим, що сталося.

Правоохоронці пізніше порушили кримінальну справу в зв'язку з появою даного провокаційного відео.

Новини

Популярні теми форуму

analytics