Close button

7 продуктів, які ніколи не псуються

7 продуктів, які ніколи не псуються

На будь-яких продуктах позначають термін придатності, який використовується в цілях безпеки. А якщо є напис "використовувати до...", то мова йде про якість продуктів. А чи існує така їжа, яка не має терміну придатності, повідомляє Econet.

Найдовговічніші продукти

1. Сушені боби культури - при висушуванні в них скорочується вміст рідини та збільшується рівень цукру. Це сприяє уповільненню росту бактерій, ферментів і цвілі. Добре просушені боби в герметичному пакуванні можуть зберігатися роками й зберігати свої смакові та харчові якості. Але тільки до тих пір, поки вони не піддадуться впливу вологи.

2. Мед - в його складі багато цукру і мало води, тому бактерії в ньому не розмножуються. Крім цього, в ньому міститься невелика кількість перекису водню, яка блокує зростання мікроорганізмів. Нещодавно був знайдений мед, якому понад 3000 років, і він дотепер придатний до вживання. Термічна обробка меду ще більше збільшує термін його придатності, правда він від часу кристалізується, але після нагрівання він повертається в рідкий стан.

7 продуктів, які ніколи не псуються

3. Соєвий соус - якщо його не відкривати, буде зберігатися понад три роки завдяки дуже солоному смаку і процесу ферментації при його приготуванні.

54e7d2434952ac14f6da8c7dda2931761136d6ed

4. Оцет - його виробляють на основі кислоти, яку отримали за допомогою ферментації за участю бактерії Acetobacter. Це створює несприятливе середовище для розмноження інших мікроорганізмів. Білий оцет залишається незмінним протягом багатьох років, а інші сорти можуть поміняти колір або запах, але не смакові якості.

5. Шліфований рис - білі сорти рису вживали в їжу після 30 років зберігання без шкоди для здоров'я. Головне - це герметичність пакування й досить низька температура зберігання - приблизно 3°C.

6. Чорний шоколад - якщо в шоколаді немає молока, то при постійній температурі його можна зберігати протягом двох років і більше. Жир, що міститься в ньому, може з плином часу утворювати незначний наліт, але на якості продукту це не позначається.

54e5d3414256ac14f6d1867dda2931761136d6ed

7. Сіль і цукор - вони витягують воду з продуктів, тому збільшують термін зберігання їжі. У герметичному пакуванні й без доступу вологи вони можуть зберігатися практично нескінченно. Але якщо в них є якісь добавки, наприклад, сіль, збагачена йодом, то вони можуть скоротити терміни придатності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics