Close button

Навальний заявив, що "Новачка" наносили навіть на білизну

Навальний заявив, що "Новачка" наносили навіть на білизну

Російський опозиційний політик Олексій Навальний опублікував розмову з одним зі співробітників ФСБ, який фактично підтвердив, що його планували вбити, повідомляє Буквы.

Про це політик розповів в ролику "Я зателефонував своєму вбивці. Він зізнався". Розшифровку відео наводить видання The Insider.

Так, Навальний опублікував відео, на якому він в присутності своїх колег в день публікації розслідування про отруєння його "Новачком" дзвонить військовому хіміку інституту криміналістики ФСБ Костянтину Кудрявцеву.

Політик назвався помічником секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева і легко дізнався у Кудрявцева подробиці операції отруєння.

"Ми взяли найпростішу програму – такими користуються телефонні пранкери – для того, щоб приховати номер, з якого телефоную я, і підставити замість нього потрібний нам номер. Розрахунок був дуже простий. О сьомій ранку дзвінок. Ти бачиш знайомий службовий номер, береш слухавку і починаєш розмовляти. Майже всі, кому я дзвонив слухавку взяли, майже всі її швидко кинули. А потім на нас чекала велика удача", – говорить політик.

За словами Навального, телефонний номер Кудрявцева йому надало видання Bellingcat.

Кудрявцев розповів, що йому доручили розібратися з одягом політика, на якому були сліди "Новачка". Так званим "найбільш ризикованим предметом" виявилися труси, на які й наносили отруту.

"Сказали працювати по трусах саме, по внутрішній частині <..> Гульфик так званий. Там шви такі є, ось, по швах <..> Обробляли розчинами, щоб не було слідів", – сказав військовий хімік.

Так само він назвав імена й інших співробітників ФСБ, які брали участь в операції. А саме – Василя Калашникова, ім’я якого раніше Навальний і Bellingcat не наводили серед восьми передбачуваних отруйників. Калашников був співавтором ряду наукових робіт та виступів про виявлення метаболітів нових нервово-паралітичних агентів; його представляли як співробітника Інституту криміналістики.

Провал операції Кудрявцев пояснив тим, що літак посадили швидко, а медики в Омську вчасно ввели антидот і надали Навальному допомогу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics