Close button

Британський діджей застряг в Україні через Brexit

Британський діджей застряг в Україні через Brexit

Популярний британський діджей Джеймі Робертс, більш відомий як Blawan, застряг в Києві після того, як прилетів в Україну на новорічний виступ в одному зі столичних клубів, повідомляє Страна.ua.

Артист не розраховував, що не зможе полетіти з України, адже 1 січня офіційно закінчилося вільне пересування людей, товарів і послуг між Великобританією і ЄС у зв'язку з Brexit.

За словами Робертса, коли він спробував покинути Київ польська авіакомпанія LOT відмовилася надати йому доступ на борт, який слідував транзитом через Польщу через Brexit. У своєму Instagram діджей поскаржився на інцидент.

"Мені незаконно відмовили в поїздці, тому що LOT Airways вважає, що через Brexit я не можу літати через Польщу. Ваші співробітники були грубими. Я купив квиток, ви бачили мій британський паспорт, ви забрали у мене гроші, а потім відразу відмовилися дати мені посадковий талон через Brexit ... огидно ", - обурюється британець.

Британський діджей не зміг полетіти додому після виступу в Києві. Його не пустили на літак через Brexit. Скріншот

Британський діджей не зміг полетіти додому після виступу в Києві. Його не пустили на літак через Brexit. Скріншот

Відомо, що громадянам Великобританії як і раніше дозволяється безвізовий в'їзд до країн Шенгенської зони на термін до 90 днів в будь-який 180-денний період як туристам, хоча застосовуються деякі нові обмеження. В цей час немає угоди про безвізові поїздки для музикантів на гастролях, і петиція, яка закликає розв'язати цю проблему, знаходиться на розгляді для обговорення в британському парламенті.

Після свого першого поста Blawan почав отримав шквал негативних коментарів. Користувачів мережі розлютило, що діджей полетів виступати в Україну в розпал глобальної пандемії.

У відповідь артист розповів: "Людям, що надсилає мені повідомлення про те, який я ганьба і негідник за те, що я виступав. Я не буду вибачатися. Мені не шкода. Вечірка була вельми спекотною. Ви нічого не знаєте про мене, так що тримайте це при собі".

Британський діджей не зміг полетіти додому після виступу в Києві. Його не пустили на літак через Brexit. Скріншот

Однак пізніше він все-таки заявив: "Мені дуже шкода, якщо я розсердив деяких людей, але, знаєте, я теж іноді маю право на злість", додавши, що вечірка пройшла "легально", попри чинні в Україні карантинні обмеження.

Поки невідомо, чи вдалося врешті-решт артисту полетіти додому, або ж він все ще продовжує вимушено проводити перші дні нового року в Києві.

Зараз в Україні дозволено проведення заходів за участю до 50 осіб за умови, що на п'ять квадратних метрів припадає 1 людина, а відвідувачі дотримуються дистанції 1,5 метра. Однак згідно з правилами "помаранчевої" зони, в якій зараз знаходиться Україна, проведення дискотек, робота нічних клубів і закладів громадського харчування з організацією громадського дозвілля заборонено законом.

Відзначимо, що новорічна вечірка, на якій грав Blawan проходила в київському клубі ∄, розташованому на вулиці Кирилівська, 41.

В описі заходу йшлося: "Щоб забезпечити безпеку всіх наших гостей, артистів і команди, ми будемо використовувати такі заходи: кількість відвідувачів буде обмежена до 1 людини на 5 квадратних метрів, все приміщення будуть обладнані потужними системами вентиляції, всі повинні бути в масках під час заходи. Людина, що порушив наші правила, повинен покинути клуб. Маски для обличчя будуть надані, збережіть їх для наступного заходу. Температурний скринінг на вході. Дезінфекція рук передбачена на всій території. Настійно просимо вас надягати маску, стоячи в черзі на вхід. Без цього наші зусилля по захисту вашого здоров'я будуть марні ".

Про будь-яких перевірках з боку правоохоронців у клубі в ту ніч на 1 січня не повідомлялося.

Новини

Популярні теми форуму

analytics