Close button

Небезпечна картопля: в якому вигляді не варто їсти продукт

Небезпечна картопля: в якому вигляді не варто їсти продукт

Відомий український дієтолог Світлана Фус розповіла, в якому вигляді небезпечним для фігури стає звичайна картопля, повідомляє Телеграф.

Отже, картопля стає небезпечним для фігури, коли перетворюється: ⁣⁣ в ... чипси. По суті, це пресований крохмаль, просочений маслом, густо посолений і поперчений, часто зі штучними ароматизаторами та смаковими добавками.

Вітамінів немає, мінерали в такій формі, що краще не вживати. До того ж чипси викликають спрагу й утримання рідини в організмі, що відразу позначається на вазі.

Калорійність 100 г зашкалює: 500 - 550 ккал.⁣⁣ в ... картопля фрі. Вітамін С і мінерали в ньому зберігаються, але все одно це блюдо вкрай не рекомендується тим, хто піклується про здоровий шлунок і вагу.

Жарка - найгірший для здоров'я спосіб приготування і не тільки картоплі. Оскільки при нагріванні вище 120 градусів з картопляного крохмалю утворюється канцероген акриламід. І чим темніший колір рум'яної скоринки, тим більше вона шкідлива. Крім того, смажену картоплю джерело небезпечних трансжіров.⁣⁣

Такі страви з картоплі потрібно виключити зі свого харчування!

Шкода фігурі завдає насправді не картопля, сама по собі. А саме неконтрольоване вживання жирів, жирних соусів, які зазвичай до неї кладуть і кількість картоплі. Його можна з'їсти досить багато в такому віде.⁣⁣ Попри на деякі чинники, все - таки картопля може бути корисним продуктом, якщо приготувати його правильно.

Світлана Фус розповіла, що для цього коштувати готувати картоплю в "мундирі".

"Велика частина корисних елементів міститься ближче до шкірки. Саме шкірка знижує руйнування більшості вітамінів при термічній обробці", - поділилася дієтолог в Інстаграм.

Новини

Популярні теми форуму

analytics