Close button

Вісім фактів про можливого нового прессекретаря Зеленського

Вісім фактів про можливого нового прессекретаря Зеленського
Фото: sergii.nykyforov / Instagram

Ведучий випусків новин на телеканалі "Україна 24" Сергій Нікіфоров стане новим прессекретарем президента Володимира Зеленського. Його головним конкурентом був в минулому журналіст, а нині співробітник агентства стратегічних комунікацій RMA Олександр Бондаренко, повідомляє Вести.

Про перемогу Никифорова написали кілька ЗМІ з посиланням на свої джерела ще до офіційного оголошення результатів – прозвучала версія, що саме він був фаворитом президента.

Редакція зібрала 8 фактів про довгоочікуваного наступника Юлії Мендель і його обов'язки на новому місці роботи.

  1. Цього разу конкурс на посаду прессекретаря президента тривав близько двох місяців. Спочатку в відборі брали участь 70 претендентів (першого разу їх було приблизно 3000), але в шорт-лист увійшли близько 15 осіб.
  2. Обов'язки Нікіфорова будуть відрізнятися від тих, які виконувала його попередниця. Зокрема, йому потрібно буде проводити щотижневі брифінги, а також стати "тінню президента". Це означає, що йому не дозволять ніяких "відсебеньок".
  3. Нікіфорову 35 років, він закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
  4. У 2005 році він став кореспондентом телеканалі K1, а через рік влаштувався на аналогічну посаду на канал "24".
  5. Потім у 2007-2011 роках він працював кореспондентом на телеканалі "Перший національний".
  6. Судячи з даних ресурсу Linkedin, Нікіфоров з 2011 по 2017 працював в головному офісі каналу Euronews, який знаходиться у французькому місті Ліон. В інтерв'ю 2020 року він розповідав, що завдяки цій роботі зміг поспілкуватися з представниками різних країн, а також глибше вивчити контекст деяких тем. Наприклад, ставлення британців до брекзиту й події на Близькому Сході.
  7. У нового прессекретаря президента двоє дітей – син і дочка. Хлопчика звуть Марк, дівчинка народилася в червні 2020 року.
  8. Никифоров працював на каналі "Україна 24" з моменту його запуску в грудні 2019 року. Він вів ранкове інформаційно-розважальне шоу "Ранок чемпіонів" в парі з Талою Калатай з жовтня 2020 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics