Close button

Меркель сама зробила Німеччину залежною від РФ: 3 головні помилки екс-канцлера

Меркель сама зробила Німеччину залежною від РФ: 3 головні помилки екс-канцлера

Однією з трьох головних помилок екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель є рішення припинити використання ядерної енергії. Це врешті-решт поставило ФРН у сировинну залежність від Росії, повідомляє Обозреватель.

Експерти вважають, що німецький уряд переоцінив небезпеку та збитки від ядерних інцидентів. Також відмова суперечить вимогам кліматичної політики ЄС – зниження викидів СО2, пише The Daily Telegraph.

За підрахунками вчених, після закриття АЕС у країні почали спалювати більше вугілля. А це вже спричинило додаткові викиди десятків мільйонів тонн СО2. Відзначається, що це збільшило кількість смертей на рік на 1100 людей.

Нині у Німеччині працюють 6 АЕС. Однак і вони мають бути відключені до кінця наступного року. До речі, у першій половині 2021-го на ядерну енергетику припало до 12% електрики, що споживається в країні.

Ще однією з головних помилок Меркель називають відкриття кордонів для біженців. Це почалося ще у 2015 році, а наслідки цього рішення вже наразі відчуваються у Східній Європі.

Також згадується і боргова криза Греції. Тоді Ангела Меркель захищала банки з ФРН, хоча їй довелося "кинути під автобус" іншого члена ЄС. Вказується, що тоді країни Південної Європи були змушені вдатися до жорстких економічних заходів, які залишили "глибокі економічні та політичні шрами".

Новини

Популярні теми форуму

analytics